Red Bull bull hoeft dit jaar zoals bekend niet te wachten op de beloofde upgrade van Renault te wachten. Toch heeft Red Bull het idee dat het progressie boekt. Dit is toe te schrijven aan een andere partner van Red Bull: ExxonMobil.

Max Verstappen sprak na de GP van Canada al zijn teleurstelling uit. Hij begint zich zelfs al zorgen te maken over het volgende seizoen. Maar volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing heeft zijn hoop gevestigd op ExxonMobil. Christian Horner ziet nog veel ontwikkeling in de pijplijn bij Renault.

Dat Renault niet met een upgrade komt is voor Horner geen fataal probleem. Red Bull heeft namelijk ook nog heel veel aan zijn brandstofpartner ExxonMobil. ’Ik ben nergens meer verbaasd over. Als team kunnen we niets doen en moeten we spelen met de kaarten die we hebben. De volgende motor staat nu gepland voor Oostenrijk en hopelijk krijgen we daar ook nog wat performance boost van ExxonMobil. Zij leveren op dit moment geweldig werk’’, volgens Horner.

‘’Ik heb volledige vertrouwen in ExxonMobil. Zij hielpen ons de afgelopen races ook aan extra performance en dat zag er veelbelovend uit. We gaan zien wat er Baku allemaal mogelijk is’’, aldus de Red Bull teambaas.

blank