Nieuwe motorleverancier voor Red Bull goed voor ExxonMobil

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Nieuwe motorleverancier voor Red Bull goed voor ExxonMobil
  • Honda Red Bull racing motorleverancier honda

Nieuwe motorleverancier voor Red Bull goed voor ExxonMobil

Na 12 jaar Renault als motorleverancier heeft Red Bull Racing ervoor gekozen met een andere motorleverancier in zee te gaan. De nieuwe samenwerking wordt aangegaan met motorleverancier Honda. Van deze samenwerking wordt door Red Bull Racing veel verwacht. Voornamelijk doordat bij het ontwerpproces de verschillende ontwikkelaars en leveranciers aan Red Bull Racing bolide samen gebracht kunnen worden.

Christian Horner is te spreken over de nieuwe samenwerking. Hij geeft aan dat de deal weinig risico met zich mee brengt. Al denken verschillende F1 kenners daar toch anders over. Horner is echter meer geïnteresseerd in een potentiële kans en de beloning.

Opvallende detail rondom de deal is dat het raceteam van McLaren de omgekeerde weg bewandeld. Hadden zij voorheen Honda als motorenleverancier, zij zien in Renault de partij die hen kan helpen weer aan de racetop te komen. Uiteraard met een speciaal voor McLaren ontwikkelde motor.

Voor ExxonMobil, de brandstoffen en smeermiddelen leverancier van de bolide van Max Verstappen, ziet ook voornamelijk de voordelen van de deal. Het grootste voordeel is dat de technici van Exxon veel meer inspraak krijgen op het ontwerp van de Honda-motor. Renault leverde altijd de krachtbronnen, enige inspraak was niet mogelijk. Dat zal bij de Honda motoren toch anders zijn verwacht Adrian Newey.

Zie hieronder de video waarin Adrian Newey uitleg geeft over de verwachte samenwerking tussen ExxonMobil en Honda.

Bij Renault had ExxonMobil geen toegang tot de testbank van Renault. De smeermiddelen werden dus ontwikkeld op een motor die met andere smeermiddelen getest was. Met de nieuwe leverancier kan ExxonMobil veel nauwkeurigere smeermiddelen en brandstoffen ontwikkelen. Wij gaan ervan uit dat Max Verstappen van motorleverancier Honda voordeel gaat hebben!