Max Verstappen staat te popelen om te beginnen aan de GP van Italië. Na het uitvallen in België is een week later in Monza de volgende Formule-1 afspraak. En Max heeft er zin in.

Monza

Na een week met verschillende verplichtingen in Nederland is Max in Italië aangeland. Monza wordt gezien als een historisch en legendarisch circuit.  Het circuit staat bekend als hogesnelheidscircuit, een genot voor snelheidsmonsters als Max Verstappen.

Monza is gebouwd net na de eerste wereldoorlog. Het circuit is gebouwd door de overheid van Italië om de superioriteit van de Italiaanse (auto)techniek en Italiaanse racetalenten aan te tonen. In 1922 was het circuit af. Sinds die tijd heeft het circuit verschillende vormen gehad, maar eigenlijk sinds de tweede wereldoorlog heeft het de lay-out zoals die nu bekend is.

In totaal is Monza 5,8 kilometer lang. Het aantal rondes wat gereden zal worden is 53. Dit levert een totale racelengte van bijna 307 kilometer op. Vandaag, vrijdag 1 september, staan de eerste vrije trainingen op het programma. Op zaterdag 2 september staat de 3e vrije training en de kwalificatie op het programma. Op zondag wordt om 14:00 uur ’s middags de race verreden.

Verstappen vol moed

Max is vol goede moed. Hij geeft aan dat hij het hele seizoen al tegenslag heeft en dat je er op een gegeven moment wel mee om leert gaan. Max gaat ervoor zorgen dat hij fit is en klaar voor de strijd. Op het moment dat hij vrijdag en zaterdag door komt en het valt zondag op zijn plaats heeft Max goede hoop op een goede afloop. Er wacht Max in ieder geval een inhaalrace. Door een gridstraf start hij een aantal plaatsen lager.

Tevens lijkt er ook een motorupdate aan te komen. Dit is beloofd door Renault, in de persoon van Cyril Abiteboul, directeur. Volgens Cyril zijn de technische problemen waar Max mee te maken heeft onacceptabel. Daarom zou Renault zo snel mogelijk gereageerd hebben met de eerder genoemde motorupdate. Deze update is ook voornamelijk bedoeld de betrouwbaarheid van de motor te verbeteren.

6 uitvalbeurten in 12 races werd vorige week door Max’ teameigenaar ook al onacceptabel genoemd. Hoewel Max er op dit moment vrede mee lijkt te hebben zal hij bij nieuwe technisch malheur niet te genieten zijn.

Wij wensen Max in ieder geval heel veel succes in Monza, geniet van de snelheid!