Max Verstappen praat over een waardeloze week

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Max Verstappen praat over een waardeloze week
  • Waardeloze week Max verstappen Aston Martin Red Bull Racing Max Verstappen

Max Verstappen praat over een waardeloze week

Maandag begon de eerste week van het nieuwe Formule 1 seizoen 2018 met de officiële RB14. Voor het eerst kon de wereld de echte kleuren van de RB14 zien. De week ervoor was de auto nog in camouflage kleuren onthult.

Na een week van testen kijkt Max Verstappen terug op de hele testweek en hij spreekt tegen de NOS van een waardeloze week. “Het was een waardeloze week, qua temperatuur en hoe de ban erbij lag. Dus we weten nog niet zo heel veel”. Uit Max zijn reactie blijkt dat Red Bull Racing geen tot tevredenheid stellende week gemaakt heeft. Wel geeft Max aan dat het goed is om een eerste gevoel met de auto te hebben.

Slechte weer 

De reden dat Aston Martin Red Bull Racing ontevreden is over de week zal grotendeels liggen aan het slechte weer. Maandag en dinsdag konden Daniel Ricciardo en Max Verstappen de nodige rondes maken. Woensdag echter ging de ochtendsessie niet door. Dit kwam door de sneeuwval in Spanje. Donderdagochtend zorgde de regen voor problemen en bleef Max ook binnen. Tot slot reed Max Verstappen aan het einde van 35 rondjes op donderdagmiddag de grindbak in.

Daarover zegt hij: “Dat uitstapje was mijn fout, je moet een beetje de limiet opzoeken”. De rest van de donderdag werd door andere teams nog wel benut om een idee te krijgen van hun auto. De verloren tijd van de afgelopen dagen moest ingehaald worden. Sebastian Vettel was tevreden na de eerste testweek. Hij geeft aan: “De eerste indruk is goed.” Toch wordt Mercedes door Vettel nog als favoriet aangewezen. Ook al kan dit onderdeel zijn van de strategie die de teams op dit moment nog voeren. Hou alles goed geheim.

Positief

Max eindigt laat echter ook doorschemeren dat er geen reden tot paniek is. De auto voelt een stuk beter dan vorig jaar. “Het ziet er in ieder geval wel een stuk positiever uit” sluit Max af.

Nieuwe testweek

Aankomende maandag start een nieuwe testweek voor Max Verstappen en zijn team. Deze testweek vindt wederom plaatst op het circuit van Barcelona. Max Verstappen zal woensdag en vrijdag in actie komen.