Max’ eerste WK-punten

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Max’ eerste WK-punten
  • GP van Bahrein WK-punten

Max’ eerste WK-punten

Gisteren (29-3) was het precies drie jaar geleden dat Max Verstappen in een Toro Rosso zijn eerste WK-punten scoorde. Dit deed hij in de STR10 van het opleidingsteam van het Aston Martin Red Bull Racing team. Hij reed toen zijn tweede Formule 1 race. Dit was de GP van Maleisië en daarin scoorde hij de zevende plaats. Op zijn twitterpagina kijkt Max terug.

WK-punten

Drie jaar later heeft Max in totaal bij 60 races aan de start gestaan. Het totale aantal WK-punten staat vandaag op 429.

GP van Bahrein

Hoewel Max dus terug kijkt is het vizier al gericht op volgende week: de GP van Bahrein. Het resultaat in Australië vorige week was toch wat teleurstellend en daarom is Max gemotiveerd om Bahrein te gaan racen. Hij zegt zelf altijd graag naar Bahrein te gaan. Niet alleen vanwege het circuit, maar ook vanwege een aantal vrienden van hem die daar wonen. Ook het rijden onder kunstlicht is volgens Max gaaf om te doen. “Zeker ook omdat we die kans niet zo vaak krijgen”.

Over het circuit zelf zegt Max het volgende: “Het is een heel technisch circuit. Hele snelle bochten wisselen elkaar af met hele langzame bochten en dat maakt het ene leuke baan.” Vorig jaar viel Max in de Bahrein uit.

Hoewel het eindresultaat in Australië dus tegenviel, heeft de auto tot tevredenheid gestemd. Vandaar dat er toch verwachtingen zijn rondom het volgende weekend.

In de kart

In het verleden heeft Max al meerdere races afgelegd in Bahrein. Ook in de periode dat hij nog in de kart racete.