Grand Prix van België staat voor de deur

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Grand Prix van België staat voor de deur
  • Grand Prix van Belgie Pierre Gasly

Grand Prix van België staat voor de deur

Aankomende weekend staat de Grand Prix van België weer op de Formule 1 kalender. Het is de eerste race na de zomerstop. Een zomerstop waarin het een en ander veranderde voor het team van Aston Martin Red Bull Racing. Zo vertrok Daniel Ricciardo naar het team van Renault. Als logisch gevolg werd twee weken later zijn opvolger bij Red Bull Racing bekend: Pierre Gasly.

Pierre Gasly

Dat er wat speelde bij het Red Bull team was wel duidelijk. Na de keuze van Ricciardo voor Renault is ook duidelijk wat er ongeveer gespeeld heeft. Waar Max Verstappen hetzelfde gevoel had als Red Bull Racing, en koos voor Honda, ging Ricciardo zijn eigen weg en bleef bij Renault. Hij verwacht daar aankomend jaar ook competitief te kunnen zijn en te kunnen strijden om het kampioenschap.

Dit maakt de weg vrij voor een 22-jarige Fransman die nu nog rijdt voor Toro Rosso. Pierre Gasly zal vanaf begin 2019 het stoeltje van Ricciardo overnemen. Volgens Horner heeft Pierre bewezen, vanaf het eerste moment in de Formule 1 voor Scuderia Toro Rosso, dat hij talent heeft. Door zijn prestaties mag hij zich nu laten gelden in de grote auto van Red Bull Racing.

Maar even terug naar dit seizoen. Hoewel Red Bull Racing voor komend seizoen een nieuwe motorleverancier en nieuwe teamsamenstelling heeft, is dit seizoen nog niet voorbij. Aankomend weekend rijdt Max in België!

Grand Prix van België

Spa-Francorchamps, het thuiscircuit van Max Verstappen. Het zal een lastig weekend worden als we kijken naar het type circuit. Het rondje van in totaal zeven kilometer bevat erg veel rechte stukken. een podiumplaats lijkt daardoor erg lastig. Daarnaast wacht Max Verstappen mogelijk nog een gridstraf door een onderdeel wat in Hongarije vervangen moest worden.

Toch zijn de verwachtingen hoog op het thuiscircuit van Max Verstappen. Als we bijvoorbeeld kijken naar het weer lijkt het erop dat er enige regen verwacht kan worden. Ook kan Max met de oranje tribune rekenen op heel veel steun. Voor 1000 fans heeft Max Verstappen al petjes gesigneerd.

Het weekend op Spa Franchorchamps

Aankomende weekend start al op vrijdag. De eerste en twee vrije training vinden allebei plaats op deze dag. Op zaterdag wordt om 12.00 uur de laatste training verreden. Om 15.00 uur staat de kwalificatie gepland. Op zondag 15.10 hoopt men de race te kunnen starten. Ongeveer om 17.00 uur moet de race dan weer voorbij zijn, met Max Verstappen als winnaar!