Gisteren was alweer de laatste race van het Formule 1 seizoen 2017. Max beëindigde deze race als vijfde, en onderweg zat er eigenlijk nooit een mooiere positie in. Kimi Raikkonen reed een foutloze race en zorgde ervoor dat Max Verstappen niet in kon halen. Dan kan nu het terugblikken op afgelopen seizoen beginnen.

Max deed dit eigenlijk al voor de laatste race in Abu Dhabi. Hij gat toen aan redelijk positief de winter in te kunnen gaan. Maar sprak over het algemeen toch over een gemiste kans. Red Bull Racing had zich in de winterstop opgeworpen als titelfavoriet. Zij kon deze rol echter geen moment waarmaken. “Het is wel jammer dat we niet vanaf de start van het seizoen klaar waren, maar Red Bull kan erg snel reageren. Ik hoop dat we volgend seizoen een goede start hebben.” zijn de woorden van Max. De ogen zijn dus al gericht op het volgende seizoen.

Aston Martin

Dit zal het seizoen zijn met misschien een nieuwe sponsor voor de auto van Max. Zoals het er nu op lijkt gaat Aston Martin meehelpen in de sponsoring van Red Bull Racing. Dit was tenminste het nieuws enkele weken geleden.

Christian Horner

De teambaas van Max Verstappen spreekt van een seizoen met hoogte- en dieptepunten. Hij hoopt dat zijn renstal de lessen voor 2017 zal gebruiken om in 2018 beter voor de dag te komen. Horner geeft aan dat de 3 zeges en 13 podiumplekken de hoogtepunten van het jaar waren. Echter zijn de vele uitvalbeurten de keerzijde van de medaille. In totaal vielen de wagens van Max en Daniel 13 keer uit in 20 grand prix’. De twee auto’s hebben dus samen 40 maal aan de start gestaan. in 33 procent van de tijd haalde zij de finish dus niet. Voor een topteam absoluut onacceptabel.

Om dit getal met Mercedes te vergelijken, zij hadden in het hele jaar slechts 1 uitvalbeurs. Die was van Bottas in de GP van Spanje. Ook Ferrari deed het beduidend beter met 6 uitvalbeurten. Het is dus duidelijk waar de meeste winst voor Red Bull ligt.