Om 09:00 is het zover. Dan gaat het stoplicht aan het einde van de pitstraat van Barcelona op groen en start het F1-seizoen 2019 officieel. Vanaf dat moment mag Max Verstappen met zijn RB15 “de weg” op. Dit jaar is de bolide van Max Verstappen uitgerust met een Japanse krachtbron. Iedereen is optimistisch, echter, vragen zijn er genoeg.

Geruchten positief

Geruchten van alle Formule 1 teams zijn positief aan de start van het F1-seizoen 2019. Net als elk jaar eigenlijk. Bij elk team klinken de geluiden over positieve windtunnel testen, over extra PK’s van de motor en over de goede samenwerkingen. Zo ook bij Aston Martin Red Bull Racing en de nieuwe bolide: de Honda RB15.

Wintertests bij start F1-seizoen 2019

Nu de wintertests starten kunnen de wagens echt getest worden. Concurrenten zien vanaf dit moment elkaar aan het werk. De tijden aan het einde van de dag zijn niet alleszeggend. Met alle data die de teams verzamelen bij de start van F1-seizoen 2019 is het voor deze teams echter geen enkel probleem om de kracht van de concurrentie in te schatten. Hoe snel accelereert de bolide van Hamilton de bochten uit? Als er lange runs gemaakt worden, hoeveel is dan het verval in rondetijden bij Vettel? Hoe snel gaat Ricciardo met zijn nieuwe bolide door de bocht?

Allemaal vragen die tijdens de eerst tests in Barcelona in ieder geval gedeeltelijk beantwoord zullen worden.  Tijdens de wintertests wordt zoveel data verzameld over de eigen bolide als wel over de bolide van de concurrentie dat Red Bull Racing aan het einde van testdag 1 al vrij zeker weet of het dit jaar competitief is of niet.

Ook Max zal door de concurrentie met argusogen bekeken worden tijdens de eerste  kilometers van het F1-seizoen 2019. Wij zijn erg benieuwd of het een vliegende start wordt voor Max Verstappen! Volg Max ook dit jaar weer!