Vandaag is bekend geworden dat ExxonMobil en Aston Martin Red Bull Racing hun succesvolle samenwerking verlengd hebben. Het nieuwe contract is een meerjaren-contract. Dit maakt ExxonMobil opnieuw de officiële technische partner op het gebied van brandstoffen en smeermiddelen.

De drivers achter het succes: Mobil 1 en Esso

In 2017 is de samenwerking met Red Bull Racing begonnen. Sinds die tijd is er intensief gewerkt aan de ontwikkeling van de Esso Synergy brandstof. Daarnaast worden ook de oliën continue ontwikkeld en getest om de optimale prestatie bij de Formule 1 bolide te kunnen leveren. Deze ontwikkeling gaat ook samen met andere toeleveranciers van het Aston Martin Red Bull Racing team. Dit heeft ook geresulteerd in verbeterde verbeterde rondetijden tijdens races!

De drivers achter het succes zullen ook op de auto zichtbaar blijven. Hoe de auto eruit komt te zien is op dit moment nog niet beschikbaar. Dat zal in maart pas bekend zijn.

Enige optie was verlengen

Beide partijen waren het snel eens. Nigel Searle zegt: Aston Martin Red Bull Racing is een van de grootste en bekendste namen in de motorsport. Daarom is het voor ons de ideale partij om mee samen te werken. Die samenwerking is tot nu toe ook erg goed bevallen, zowel op het circuit als daarbuiten.

Ook Chris Horner, de teambaas van Aston Martin Red Bull Racing is in zijn nopjes. “Wij zijn erg blij met het continueren van de samenwerking met ExxonMobil het komende seizoen. Het werk wat we de laatste drie seizoenen samen gedaan hebben heeft tot positieve resultaten geleid. Elke nieuwe ontwikkeling aan brandstof en smeermiddel heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat we een betere prestatie konden leveren.

Max Verstappen verlengt ook!

Ook Max Verstappen heeft pas verlengd. Benieuwd wat de samenwerking gaat brengen!