Dé chirurg bij Red Bull Racing

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Dé chirurg bij Red Bull Racing
  • Dario Izzo Chirurg van Red Bull Racing

Dé chirurg bij Red Bull Racing

Omdat in de Formule 1 elke procent telt is voor elk stukje racewagen een specialist bij het team van Aston Martin Red Bull Racing betrokken. Voor de brandstoffen en smeermiddelen is dit een specialist van ExxonMobil. Zijn naam is Dario Izzo. In onderstaande video legt hij de essentie van zijn rol uit. Waarom is het zo belangrijk dat alles klopt aan de brandstof en de olie waarvan de RB14 gebruik maakt? Luister hieronder naar Dario Izzo.

De zomerstop

Momenteel bevindt het Formule 1 circus zich in de zomerstop. Een mooie tijd om eens te kijken naar de behaalde resultaten van afgelopen half jaar. Het lijkt er toch op dat Red Bull Racing halverwege het seizoen al moet concluderen dat het een mislukt seizoen geworden is. Dat komt gedeeltelijk door de resultaten, maar nog meer door de relatie met Renault. Na de laatste race in Hongarije is de relatie zodanig verpest dat het niet aannemelijk is dat Renault nog een perfecte motor gaat leveren voor het laatste halve jaar.

Na de zomerstop volgen er nog 9 GP’s. De eerste is de thuisrace voor Max, in Spa Franchorchamps op 26 augustus. Op 16 september is de race in Singapore. Daar kan de RB14 bewijzen of het echt het beste onderstel heeft, zoals door Aston Martin Red Bull Racing geclaimd wordt.

GP van Monza

Verder wordt ook de GP van Monza erg interessant. Misschien niet voor het team van Max Verstappen, maar wel voor alle motorfabrikanten. Monza is hét hogesnelheidscircuit op de F1 kalender na de zomerstop. Daar moeten motorfabrikanten laten zien wat het vermogen van hun motoren is. Daar zal blijken of Honda een betere motor heeft dan Renault.