Aston Martin Red Bull Racing toont RB14 aan de wereld

Den Hartog b.v. » Max Verstappen » Aston Martin Red Bull Racing toont RB14 aan de wereld

Aston Martin Red Bull Racing toont RB14 aan de wereld

Na lang wachten was het vanochtend zover. De RB14 waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo aankomend seizoen mee zullen gaan racen werd geïntroduceerd. De auto heeft op dit moment nog blauwe camouflagekleuren. De officiële kleuren van de RB14 zullen tijdens de testdagen volgende week onthuld worden.

Evenals de kleuren, is de auto ook nog niet definitief. Veel aerodynamische aanpassingen en snufjes zullen pas volgende week tijdens de testdagen op de auto geplaatst worden. Deze testdagen beginnen 26 februari in Barcelona, en duren tot 1 maart. De tweede sessie is vanaf 6 tot en met 9 maart, ook in Spanje. Het kan ook zijn dat deze aerodynamische snufjes pas het eerste raceweekend op de auto geplaatst worden. Deze eerste race is 25 maart in Australië.

  • Tag Heuer Aston Martin Red Bull Racing RB14 front
  • Tag Heuer Aston Martin Red Bull Racing RB14 frontside
  • Tag Heuer Aston Martin Red Bull Racing RB14 side

Halo van de RB14

Op de auto zit ook een hoofdbescherming. Dit ding wordt ook wel een halo genoemd. Max heeft al laten weten deze Halo erg lelijk te vinden. Door deze halo was Max ook genoodzaakt enkele kilo’s af te vallen. De halo weegt ongeveer 14 kilo. Dit terwijl het minimumgewicht van de auto met slechts 6 kilo omhoog gegaan is. “De Halo is erg zwaar, dit is niet leuk voor mij. Ik ben een van de langere rijders, en daardoor ook een van de zwaardere.” aldus Max.

Max hoopt dat de RB14 er dit jaar voor kan zorgen dan Red Bull Racing vanaf het begin mee kan doen om de overwinningen.

Testen tijdens de promotie

De wagen heeft de naam “An appetite for disruption” meegekregen. Dit staat voor “Smaak om te verstoren”. Vandaag rijdt de RB14 maximaal 100 kilometer. Dit komt de regels van de Formule 1 federatie. Die schrijven voor dat de auto slechts 100 kilometer mag maken, en ook op speciale banden. Toch kan Red Bull al het een en ander testen. Voorgaande jaren was dit door vertraging in de ontwikkeling niet mogelijk.

Houd voor het komende seizoen weer onze pagina over Max Verstappen in de gaten.