Sinds enkele weken heeft de Doosan een goedkeuring afgegeven voor het gebruik van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) in zijn machines. Het gaat om de machines DX140w tot en met de DX 380LC. Deze machines mogen stuk voor stuk dus ook draaien op CO2 Saving Diesel 100.

HVO in een Doosan

Wat is Hydrotreated Vegetable Oil eigenlijk? HVO is een nieuwe synthetische brandstof waarmee een enorme CO2 uitstoot reductie gerealiseerd kan worden. Die reductie kan oplopen tot 89%. Wij verkopen dit product onder de merknaam CO2 Saving Diesel. Wat betekent dan CO2 Saving Diesel 100?

Verschillende blends HVO

HVO, of ook wel CO2 Saving Diesel, is uitstekend te mengen met conventionele diesel. Daardoor zijn er verschillende “blends” van het product te maken. Zo bestaat er een blend 20/80, waarbij 20% CO2 Saving Diesel, en 80% conventionele diesel is. Dit product heeft dan de naam CO2 Saving Diesel 20. De CO2 Saving Diesel 100 is dus 100% HVO brandstof.

Fijnstof- en stikstofuitstoot

Kwalitatief gezien is CO2 Saving Diesel ook beter dan conventionele diesel. Het is een zogenaamde synthetische brandstof. Daarom bevat het ook de vuildeeltjes die verantwoordelijk zijn voor fijnstof-, zwavel- en stikstofuitstoot niet. Naast een hoge CO2 uitstoot reductie is het daarom ook mogelijk om een grote fijnstof en stikstofuitstoot reductie te bewerkstelligen.

Officiële Doosan goedkeur HVO

Om er zeker van te zijn dat CO2 Saving Diesel 100 gebruikt kan worden in hun machines is er door Doosan uitgebreid getest. Uit de testen is gebleken dat het product uitstekend gebruikt kan worden in de genoemde modellen. Bij gebruik van CO2 Saving Diesel 100 behoudt u ook uw garantie. Mag ik dit in mijn machine ook gebruiken?