Glysantin bekroont tot “Merk van de Eeuw” en ontvangt de “German Standards Brand Award”.

Glysantin

Glysantin is Europa’s best verkopende koelvloeistof. In 2012 is Glysantin toegevoegd aan het merkenhandboek “Marken des Jahrhundert” (merken van de eeuw). Dit handboek wordt gepubliceerd door de Deutsche Standards Editionen. Het handboek wordt elke drie jaar gepubliceerd en is voorzien van alle toonaangevende Duitse merken.

Welke merken toegevoegd worden aan het handboek wordt bepaald door een comité experts. Het handboek, of compendium, bestaat uit 580 bladzijde. De versie die in 2012 gepubliceerd werd is een 10-jarige jubileum versie. Het rapport was getiteld: “Merken van de Eeuw – Bakens in een zee met merken”. In totaal zijn er 300 Duitse merken die onderdeel uitmaken van het handboek en dit handboek wordt gecommuniceerd door het Duitse Ministerie van Buitenlandse zaken en het Goethe Institute. “Dit handboek laat de sterkte van de Duitse economie zien” volgens Olaf Salié, bestuursvoorzitter van Deutsche Standard Editionen.

GlysantinDaarnaast heeft Glysantin ook nog de “German Standards Brand Award” gehad. Deze prijs kan alleen gewonnen worden door een merk wat al Merk van de Eeuw is, maar daarnaast ook een unieke verkooppositie heeft. Op dit moment vallen 250 merken in deze categorie.

In 2007 heeft Glysantin zijn eigen merk opnieuw gepositioneerd. Sindsdien zijn verkoop en omzet flink gestegen en is de business veel winstgevender geworden. In de afgelopen jaren heeft Glysantin zich internationaal ontwikkeld en is het beschikbaar in Azië, Zuid-Amerika en de meeste Europese landen.

Al met al kan deze benoeming tot Merk van de Eeuw gezien worden als een keurmerk voor degelijkheid. Dit keurmerk is in essentie Duits. Vanaf 2012 mag Glysantin ook gezien worden als een Duits premium bedrijf. Andere merken met het Merk van de Eeuw keurmerk zijn Daimler, Haribo, Porsche, Tesa.