CO2FUEL

CO2FUEL

OEM goedkeuringen HVO
Verschil tussen HVO en GTL
Waarom HVO voor Euro VI?

Vraag een offerte aan voor BTL/HVO

Biomass to Liquid (BTL/HVO)

BTL-brandstof (Biomass to Liquid (BTL/HVO) is een synthetische brandstof die wordt gemaakt uit biomassa. Hiermee kunnen enorme hoeveelheden CO2 worden bespaard. De hoeveelheid hangt van de feedstock. Om deze brandstof te verkrijgen uit biomassa wordt de biomassa eerst vergast. Dit wordt ook wel Pyrolyse genoemd en in deze fase ontstaat synthetisch gas. De volgende stap in het proces is het synthese proces. Met behulp van een Fischer-Tropsch-achtige methode wordt wordt het gas omgezet naar vloeistof. Vandaar de naam BTL (Biomass To Liquid) of HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).

HVO/BTL blend Percentage HVO/BTL CO2 uitstoot reductie Kwaliteit
CO2FUEL 10 10% 9% – 15% ISCC en EN590
CO2FUEL 20 20% 18% – 24% ISCC en EN590
CO2FUEL 30 30% 30% – 37% ISCC en EN590
CO2FUEL 50 50% 45% – 51% ISCC en EN15940
Synthetic CO2FUEL 100 100% 89% ISCC en EN15940

Bron: https://co2emissiefactoren.nl/

Fijnstof (PM) reductie 28% – 46%

NOx reductie van 7% – 14%

Zwaveluitstoot reductie >99%

Alle uitstootreducties zijn gemeten vanaf productie tot het verbruik in de motor (Well to Wheel)

BTL (EN15940) of EN590

Den Hartog verkoopt deze unieke brandstof (BTL/HVO) onder de naam: CO2FUEL. De pure variant wordt verkocht onder de merknaam CO2FUEL 100. Hiermee kan tot 90% worden bespaart op de CO2 emissie. Deze pure variant voldoet aan de EN15940 normering.

  • CO2Fuel 100 (voldoet aan EN15940 norm)

Het grote voordeel van is dat het perfect mengbaar is met Diesel. Den Hartog biedt daarom verschillende blends aan, waarbij de CO2 uitstoot tot 34% kan worden gereduceerd. De meest gangbare blends zijn:

  • CO2Fuel 10 (voldoet aan EN590 norm)
  • CO2Fuel 20 (voldoet aan EN590 norm)
  • CO2Fuel 30 (voldoet aan EN590 norm)

Hoe hoger het percentage Biodiesel hoe hoger de CO2 besparing.

Geïnteresseerd in de productbladen? Vraag deze op via info@denhartogbv.com.

GTL (Gas-to-Liquid)

Naast BTL heeft Den Hartog b.v. ook de beschikking over GTL. GTL staat voor Gas-to-liquid en kan ook gebruikt worden als brandstof. Het proces om GTL ter maken is hetzelfde als het maken van BTL, alleen wordt er bij GTL gebruik gemaakt van een andere basisgrondstof dan bij HVO. Het grootste verschil tussen de CO2 Fuel en GTL is daarom ook de CO2 besparing. Hoewel GTL geschaard wordt onder de “nieuwe” of alternatieve brandstoffen is dit geen biobrandstof te noemen. GTL bespaart namelijk geen enkele CO2 emissie.

BTL/HVO BTL biobrandstof HVO CO2FuelWel is het een schone synthetische brandstof. Ook is het product te gebruiken in vrijwel alle dieselmotoren. Tot slot is het product ook goedkoper dan BTL/HVO. Echter, het bespaart geen CO2 uitstoot. Daarom heeft het niet de voordelen die op deze pagina over CO2Fuel verteld worden.

Milieubesparing van CO2Fuel

Biomass-to-liquid bevat zeer weinig zwaveldeeltjes en aromaten. Hierdoor worden fijnstof uitstoot verlaagd en zwaveluitstoot zelfs terug gebracht tot bijna 0 gr/km.

Doordat biomassa gebruikt wordt bij de productie van biodiesel is het mogelijk om tot 90% CO2-uitstoot te besparen.

Lees hier wat u de mogelijkheden zijn voor uw machinepark.

ISCC gecertificeerd

CO2FuelISCC is een certificatieschema voor het aantoonbaar beheren van duurzame biomassa. Dit certificatieschema is gebaseerd op de Renewable Energy Directive 2009/28/EG. Den Hartog is ook ISCC gecertificeerd en wordt jaarlijks geaudit door SGS. Klik hier voor het ISCC certificaat van Den Hartog.

Achtergrond biobrandstof en biodiesel

Biobrandstof bestaat al langer in een andere vorm dan Biomass to Liquid. Zogenaamd “Fame” is de voorloper geweest van HVO. Fame heeft echter de reputatieoliefilters te vervuilen. BTL-biobrandstof heeft dit nadeel niet.

Door de vergassing in het Fischer-Tropsch-achtige proces is biodiesel erg schoon. Hierdoor zorgt biodiesel niet voor de gevreesde opstoppingen van filters. Lees hier verder.

HVO Biodiesel (Hydrotreated Vegetable Oil)

HVO biodiesel renewable diesel co2 emissie HVO dieselHierboven wordt veel verteld over BTL en Biomass-to-Liquid. Ook wordt de afkorting HVO regelmatig genoemd. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en bevindt zich qua CO2 uistoot besparing tussen BTL en FAME in. Lees hier meer over HVO en de invloed op het milieu.

Biobrandstof uit algen

biobrandstof uit algen biobrandstoffen besparen van CO2Biobrandstof uit algen kan gezien worden als de derde generatie Biobrandstoffen. Algen worden dan speciaal ontwikkeld voor biobrandstof. Ten opzichte van voedselgewassen bevatten algen als biomassa grote voordelen. Lees hier verder.

Bio benzine E85 CO2FuEL e85

Ethanol E85 – Biobenzine

Naast biodiesel is het ook mogelijk ethanol e85 te kopen bij Den Hartog. In Nederland voornamelijk bekend in de racerij, in het buitenland ook echt gangbaar in gebruik. Lees hier verder.