CO2 Saving Fuel E85 ethanol tanken

CO2 Saving Fuel E85

CO2 Saving Fuel E85 is een speciale race fuel die wordt gemaakt uit biomassa. Bio benzine 85 bestaat voor 85% uit ethanol en voor 15% uit benzine. Omdat ethanol gemaakt wordt uit biomassa wordt dit een biobrandstof, of bio benzine, genoemd. Ethanol E85 wordt veel gebruikt in de racerij, dit is een speciale race fuel.

Om E85 te tanken kunt u de website onder de link bezoeken. Daar staat het actuele aanbod van E85 weergegeven. Voor leveringen aan huis kunt u altijd bij ons terecht.

Ik ontvang graag een offerte voor E85

Voordelen E85

Ethanol E85 heeft enkele voordelen ten opzichte van normale benzine. In de eerste plaats is het product klopvaster. Dit betekent dat het niet snel uit zichzelf ontbrand zoals bij een dieselmotor. Omdat de racefuel minder snel ontbrandt is het mogelijk om een hogere drukopbouw te creëren in de motor waardoor de motor beter kan presteren.

Bij fossiele brandstoffen bestaat altijd de kans dat deze ooit een keer opraken. Deze bio-ethanol kan echter op elk gewenst moment geteeld worden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de normale fossiele brandstoffen. Ook komt er bij de verbranding van bio benzine minder CO2 uistoot vrij.

Cijfers voor de lagere uitstoot verschillen maar liggen allen rond de 15-20% CO2 besparing. NOx besparing wordt ook geschat op 15% en de uitstoot verlaging van koolmonoxide wordt geschat op 40%.

Ethanol 85 heeft ook een nadeel. Hoewel hierboven wordt aangegeven dat de motor niet aangepast hoeft te worden is dit wel aan te raden. Materialen als aluminium, magenesium en rubber zijn minder bestand tegen ethanol en zullen daardoor sneller degenereren. Roestvrij Staal geeft geen problemen bij deze brandstof.

Ethanol85 Race Fuel

CO2 Saving Fuel E85 staat voornamelijk bekend als een typische race fuel. In Zweden en in Amerika wordt het product al erg veel verkocht en zoals hierboven aangegeven mag het in veel raceklassen ook gebruikt worden. Waarom zou u het willen gebruiken tijdens een race?

Offerte aanvraag
Binnen 2 uur een offerte!