Nog een week lang Elfwegentocht op HVO

Den Hartog b.v. » Brandstoffen » Biobrandstoffen » Nog een week lang Elfwegentocht op HVO
  • Arriva Elfwegentocht hvo den hartog

Nog een week lang Elfwegentocht op HVO

Nog een week lang duurt de Elfwegentocht in Friesland. Alle 200 bussen van de plaatselijke streekvervoerder rijden nog tot en met 14 juli op CO2 Saving Diesel van Den Hartog. Met HVO kan meer dan 89% CO2 uitstoot bespaard worden ten opzicht van normale diesel. Het evenement is gestart op 1 juli en de 14 dagen worden georganiseerd ten gunste van fossielvrij vervoer.

Elfwegentocht

De Elfwegentocht is georganiseerd door Freonen fan Fossyl Fryslan. Zij willen dat mensen zich de eerste twee weken van juli op eigen kracht verplaatsen, denk aan bijvoorbeeld fietsen. Of met behulp van energiebronnen die zo weinig mogelijk broeikasgassen genereren. Een voorbeeld hiervan is dus de biobrandstof HVO.

Wat levert het gebruik van HVO op?

Met dit schone busvervoer maakt de streekvervoerder een mooie stap. Stel er worden 30 mensen vervoerd in één streekbus is de gemiddelde uitstoot per persoon ongeveer 8 gram CO2 per kilometer. Als deze 30 mensen zich met 10 elektrische auto’s verplaatsen stoten zij per kilometer 50 gram uit. De 8 gram per kilometer is ongeveer vergelijkbaar met een elektrische fiets. Met HVO is het dus heel goed mogelijk om de uitstoot met meer dan 89% terug te dringen. Een enorme besparing ten opzichte van het gebruik van conventionele diesel.

Naast het besparen van CO2 uitstoot is het met HVO ook mogelijk om fijnstof, SOx en NOx uitstoot te besparen.

Abonnement

Tijdens de Elfwegentocht kan iedereen in Friesland met de bus reizen van A naar B voor het tarief van € 20,18. Mensen met een smartphone kunnen meedoen aan de actie, ze moeten deze wel altijd bij zich hebben tijdens het reizen. Voor de bus en de trein samen geldt tijdens de 14 dagen het tarief van € 40,36.

Bent u ook geïnteresseerd in het gebruik van HVO voor uw wagenpark?