De voordelen van CO2 Saving Diesel voor mens en  milieu zijn groot. Zo kan met deze synthetische brandstof een aanzienlijke CO2 besparing gerealiseerd worden ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstof. Die besparing kan wel oplopen tot meer dan 89%! Vandaar de naam CO2 Saving Diesel.

Naast CO2 besparing is het product ook goed voor de mens. Reductie van fijnstof, stikstof en zwaveldeeltjes is ook aanzienlijk.

Ik wil graag een offerte
Stikstof uitstootreductie renewable diesel

NOx reductie
14% – 40%*

Zwavel uitstootreductie

Zwaveluitstoot reductie
>99%

Fijnstof uitstootreductie

Fijnstof (PM) reductie
10% – 34%*

Verschillende mengsels en CO2 besparing

HVO blend Percentage HVO CO2 uitstoot reductie Kwaliteit
CO2 Saving Diesel 10 10% 10% – 17% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 20 20% 20% – 27% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 30 30% 30% – 37% ISCC en EN590
CO2 Saving Diesel 50 50% 50% – 57% ISCC en EN15940
CO2 Saving Diesel 100 100% 89%-100% ISCC en EN15940
Bereken uw potentiële CO2 uitstoot reductie

De praktijk voor mens en milieu

Waarom is dit product zoveel beter voor mens en milieu dan normale diesel? In onderstaande alinea’s wordt daar antwoord op gegeven. Onderbouwd met testmethodes.

Aromaten en andere slechte deeltjes voor de mens

Zoals aangegeven bevat CO2 Saving diesel bijna geen  aromaten, polyaromaten of zwaveldeeltjes. Hierdoor wordt de hoeveelheid zwaveluitstoot teruggebracht tot een zeer minimaal niveau. Ook stikstof- en fijnstof uitstoot worden bij gebruik van deze brandstof gereduceerd. Dat deze deeltjes haast niet uitgestoten worden heeft te maken met het productieproces. Tijdens dit proces wordt het product bewerkt met waterstof. Dit waterstof zorgt er voor dat veel O-, S- en N- moleculen uit de brandstof gehaald worden. Hierdoor is het voor deze moleculen niet mogelijk om NOx (stikstof) of SOx (zwavel) te vormen.

Als bewijs daarvoor dient de norm EN15940. De CO2 Saving Diesel 100 voldoet aan die norm. Deze norm stelt ook eisen aan het aantal aromatische deeltjes wat in de brandstof voor mag komen. Bijvoorbeeld het asgetal moet 0,001% zijn. Asgetal staat eigenlijk voor de deeltjes waar hierboven over gesproken wordt. Zeer slechte stoffen voor de mens worden door CO2 Saving Diesel niet uitgestoten.

ISCC voor het milieu

Zoals aangegeven bespaard dit product mogelijk tot meer dan 89% CO2 uitstoot. Een prachtige hoeveelheid. Deze besparing wordt ook daadwerkelijk bewaakt en gecontroleerd. Dat is goed voor het milieu.

Dit wordt gedaan door ISCC in samenwerking met SGS. ISCC ziet toe op de hele keten en daarmee is de duurzaamheid gewaarborgd. Wij zijn ook ISCC gecertificeerd. Het certificaat kunt u hier inzien.

Al met al levert de CO2 Saving Diesel een prachtige, bewezen bijdrage aan een verbeterende leefomgeving voor mens en milieu!

Terug naar CO2 Saving Diesel