Ethanol E85 is milieuvriendelijk, gaat het broeikaseffect tegen en verminderd het verbruik van fossiele brandstoffen. Echter, deze bio ethanol is ook brandstof die uitstekende prestaties uit uw motor perst. Een bijzonder product!

Een offerte voor deze Race brandstof

Bio Ethanol E85

Bio ethanol E85 is een hernieuwbare brandstof die erg milieuvriendelijk is. Het verschil met methanol is aanzienlijk. Ethanol tast bijvoorbeeld niet de materialen in uw motor aan zoals methanol dat wel doet. Ethanol wordt op dezelfde manier gemaakt als alcoholische dranken. Methanol wordt gemaakt door een chemisch proces. Door zijn aard is methanol erg corrosief en levert het 35% minder energie dan ethanol E85.

Hoog octaangetal

Het verschil met Race Gas is ook aanzienlijk. E85 heeft een octaangetal van ongeveer 105. De ontsteking is vergelijkbaar met race gas met een octaangetal van 110. Echter draait de motor met Bio ethanol E85 veel koeler. Het is mogelijk om sneller te rijden, de motor kouder te laten draaien en om 3 tot 5 kilometer per uur harder te rijden!

Technisch Ethanol E85

Op het oog zijn er twee nadelen bij het gebruik van Ethanol brandstof. De eerste is het BTU getal van ethanol. Deze is lager dan bij de normale benzine. BTU staat voor British Thermal Units, een getal wat de energie per molecuul weergeeft van de brandstof. Het tweede nadeel is het grotere verbruik van bio ethanol. In sommige tests is een hoger verbruik van 30% gemeten. Een significante verhoging ten opzichte van normale benzine.

Perfect voor de racerij

Gek genoeg zorgen beide nadelen ervoor dat deze brandstof perfect is voor de racerij. Om verbranding te krijgen in de motor moet er zoveel ethanol geïnjecteerd worden, tot 30% meer, dat de druk opbouw in de cilinders veel hoger is dan bij normale benzine. Hoewel het BTU (per molecuul) dus lager is dan bij normale benzine, zijn er zoveel moleculen meer aanwezig in de cilinder dat de motor efficiënter kan draaien en meer kracht heeft. Getallen geven in dit geval geen zekerheid, maar 5% mag verwacht worden, volgens verschillende kenners.

Terug naar CO2 Saving Fuel E85