Doordat steeds meer autofabrikanten kiezen voor een eigen olie of “unieke” oliespecificatie, komen er steeds meer verschillende soorten motorolie op de markt. Een andere reden voor verschillende soorten olie is de overstap naar steeds dunnere oliën. Steeds meer autofabrikanten eisen een zo laag mogelijke viscositeit in hun motoren. Dit vertaalt zich vervolgens naar een brandstofreductie van ongeveer 1-3%, een relatief eenvoudige manier om CO2 en brandstof te reduceren. Verder wil men naar een maximaal onderhoudsinterval. Wat kunnen we doen voor deze uitdaging? Is het Bag in Box display 2×6 een oplossing?

Een duidelijke trend

Alle autofabrikanten doen mee aan deze ontwikkeling. Volvo heeft al meerdere jaren 0W30 en 0W20. Maar ook Volkswagen vraagt nu, naast de bestaande 5W30 een 0W20. Toyota heeft al langer motoren waar een 0W20 in vereist is. BMW beweegt naar een 0W20, Ford heeft al langer een 0W20 of 5W20 naast de 0W30 en 5W30 olie. Ook Mercedes Benz beweegt naar een 0W20. De enige grote fabrikanten die nog “enigszins” achterblijven zijn PSA (Peugeot, Citroën, Renault en Opel) groep en General Motors. PSA groep wijzigt voor 2020 eigenlijk niet van viscositeit 0W30. GM gaat van een 5W30 naar een 0W30. Het is niet alleen van belang om oliën met de nieuwe specificatie te kunnen leveren, maar ook de oliën met de huidige specificaties. Vaak zijn de nieuwe produkten niet uitwisselbaar voor de oudere modellen.Viscositeiten veranderingen grote fabrikanten
Gevolgen voor het autobedrijf

Hierdoor is een garagebedrijf steeds vaker genoodzaakt meerdere types olie op voorraad te houden. Vijf jaar geleden hebben wij al een nieuw concept aangereikt. Dit was het Bag in Box display waar 6 dozen van 20 liter op konden staan. Dit display kwam vaak naast de bulktank en een extra vat te staan. Daarmee kreeg de garagist 8 verschillende oliën om toch alle auto’s te verversen met een OEM goedgekeurd product. En de opslag van deze oliën bleef netjes en efficiënt. Maar door alle wijzigingen voldoet ook deze situatie niet meer. Daarom hebben wij het Bag in Box display uitgebreid met een extra verdieping.
Bag in Box nieuwe versie 2X6

De oplossing: Het Bag in Box display 2X6

Zo kunt u nu, op hetzelfde rek, 12 in plaats van 6 verschillende soorten olie kwijt. Kortom een prachtige oplossing waarbij u van 6 soorten naar 12 soorten olie gaat en naast de olie in de bulktank en eventueel nog een vat, kom je uit op 14 soorten. Binnen enkele jaren is het een absolute must als u op de juiste manier alle auto’s wilt kunnen blijven verversen. Auto’s waar nu nog een 10W40 wordt voorgeschreven zijn binnen 2 jaar niet weg. Nieuwe auto’s die vragen om een nieuwe 0W20 en/of 5W20 rijden binnen 2 jaar ook rond in Nederland. Een nieuwe oplossing!