Op 24 juni gaat een Bentley Bentayga proberen om het record van de Pikes Peak International Hill Climb te verbreken. Dit is een van de zwaarste uitdagingen voor auto’s. De Bentley gaat proberen om het snelheidsrecord te breken wat sinds 2012 op de naam van de Range Rover Sport staat.

De Pikes Peak Internation Hill Climb wordt georganiseerd in Colorado, USA. De race begint op een hoogte van 2900 meter en is een race die 20 kilometer omhoog gaat. De race eindigt op 4300 meter hoogte en tijdens de race gaat de SUV door 156 bochten. Het record van de Range Rover Sport staat op dit moment op 12 minuten en 35 seconden.

Mobil 1 zal de Bentley helpen tijdens de race. Het luxe automerk en Mobil 1 kennen een lange geschiedenis samen. Af fabriek worden Bentleys standaard afgevuld met Mobil 1. Voor het afvullen wordt vaak een advies gegeven voor de Mobil 1 FS 0W40.

Denkt u dat het de Bentley Bentayga gaat lukken om het record te breken? Laat weten wat u ervan denkt. Op 24 juni is het zover en wordt de auto de berg opgestuurd. Wij houden u op de hoogte van de race.