Mobil DTE 10 Excel – Zinkvrije hydraulische olie

De Mobil DTE 10 Excel is speciaal ontwikkeld voor hydraulische systemen. Dit vertaald zich naar een lange reeks van goedkeuringen. Dit zijn goedkeuringen die fabrikanten van hydraulische systemen toekennen aan dit product. Zij keuren dit product dus goed, of vinden het product zelf uitstekend, voor gebruik in hun toepassingen. Voorbeelden van farbikanten die hun goedkeuring verlenen aan dit product zijn Krauss Maffei, Bosch Rexroth of Denison. U kunt de volledige lijst hier in het Engels of in het Nederlands downloaden.

Producten Mobil DTE 10 Excel

In deze productserie zijn verschillende producten te vinden met verschillende viscositeiten te vinden. Tussen deze producten bestaat naast viscositeit geen verschil. Kwalitatief is elk product net zo goed.

 • ISO VG 15
 • ISO VG 22
 • ISO VG 32
 • ISO VG 46
 • ISO VG 68
 • ISO VG 100
 • ISO VG 150

Deze Mobil DTE 10 Excel oliën kunnen gebruikt worden in verschillende toepassingen en machines:

 1. Industriële en mobiele hydraulische systemen die met hoge druk en temperaturen werken in kritieke toepassingen
 2. Systemen waar koude opstart en hoge werktemperaturen gebruikelijk zijn
 3. Machines waar componenten uit verschillende metalen gebruikt worden
 4. Hydraulische systemen die aan opbouw van afzettingen onderhevig zijn zoals zogenaamde ingewikkelde Computer Numerically Controlled (CNC) machines (numerieke computer gestuurde machines), vooral waarin Servo kleppen gebruikt worden
 5. Systemen met hoge belasting en waar anti-slijtage eigenschappen noodzakelijk zijn

Het grote voordeel van deze hydraulische olie is dat het de systemen perfect schoon houdt. Zeker bij hydrauliek is dit van groot belang. Ook zorgt de olie voor een verhoogde efficiëntie. Deze efficiëntie vertaald zich in een lagere systeem temperatuur van 7-9 graden Celcius ten opzichte van conventionele hydraulische oliën.

Voor hydraulische toepassingen heeft Mobil niet direct een synthetische olie beschikbaar. Deze olie zit in basisgroep 2 van de API basisoliën en mag daarom geen synthetische olie genoemd worden. Wat opvallend is, is dat de olie wel het vlaggenschip is van ExxonMobil. Deze olie is voor hydraulische toepassingen hét product wat door ExxonMobil wordt geadviseerd. Dit heeft te maken met de verhoogde viscositeitsindex en de afwezigheid van zink in deze olie.

Mobil DTE 10 Excel 46

Zinkvrije olie bij plaatwerkfabrikant

Bij een plaatwerkfabrikant in Indië heeft de zinkvrije olie zijn waarde bewezen door de verversingstermijn van de plaatwerkmachines te verdubbelen. Daarnaast is ervoor gezorgd dat de Servo kleppen van de machine niet meer elk jaar vervangen hoefde te worden. Origineel verhaal.

Offerte aanvraag
Binnen 2 uur een offerte!