Bestelbussen en bedrijfswagens met een maximaal toegestaan gewicht van 3,5 ton, vallen onder de term lichte commerciële voertuigen. Oftewel de lichte bedrijfswagens. Het leeggewicht van de auto, vermeerderd met de lading, mag dus niet meer bedragen dan 3.500 kg. U kunt hierbij onder andere denken aan een Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter of Peugeot Partner.

Groeiende markt

Jaarlijks worden er in Europa dus steeds meer bestelbussen afgenomen en geregistreerd. De markt voor lichte bedrijfswagens groeit de laatste maanden als kool. Wat is de reden van die groeiende markt?

In de eerste plaats neemt de bevolkingsdichtheid en verstedelijking in heel Europa steeds meer toe. De urbanisatiegraad is op dit moment 74% en is nog steeds groeiende. In steden zijn vrachtwagens vaak minder praktisch waardoor de keuze voor een bestelbus steeds vaker gemaakt wordt.

Een andere reden is de toename van het aantal online verkopen door consumenten. Allemaal pakketjes die deur aan deur bezorgd moeten worden door koeriers en pakketdiensten. Aan deze groei zal de komende jaren geen einde komen.

Een derde reden is het rijbewijs. Voor een voertuig tot 3,5 ton is geen apart rijbewijs nodig. Dit betekent dat iedereen met zijn autorijbewijs mag rijden. Hierdoor is het veel eenvoudiger om aan chauffeurs te komen.

Lichte voertuigen aan het werk

Het merendeel van de bestelbussen wordt op eenzelfde manier gebruikt: deur aan deur leveringen, met veel starts en stops. Hierbij wordt veel kilometers verdeeld over korte afstanden. Snel een pakketje afgeven en weer instappen. Hoe meer de wagen meeneemt, hoe efficiënter het normaal gesproken is. Dagelijks zijn de lichte bedrijfswagens vele uren onderweg. Daardoor zullen zij aan het einde van hun levensduur een hoog kilometrage hebben.

Mobil motorolie, speciaal voor lichte bedrijfswagens

Het toenemende aantal lichte bedrijfsvoertuigen heeft vanzelfsprekend ook invloed op de omzet in motoroliën voor deze branche. Dat is de reden voor ExxonMobil geweest om deze branche extra aandacht te geven. De aandacht die de branche verdiend.

Betrouwbaarheid van de lichte bedrijfswagens is voor de gebruikers essentieel. Dit houdt in dat eigenaren verwachten dat hun bestelbus meer dan 500.000 kilometer probleemloos moet kunnen afleggen. Dit betekent echter ook dat stilstand geen optie is.

Door Mobil Delvac is daarom een nieuwe serie motoroliën ontwikkeld, specifiek afgestemd op de omstandigheden waarin de lichte bedrijfswagens opereren. Deze oliën bieden optimale bescherming aan de motor. Ook dragen deze oliën de bekende en vereisten fabrieksgoedkeuringen, zoals u van Mobil gewend bent.

Afhankelijk van uw wagenpark kunt u op de volgende pagina zien welke olie u het beste kunt gebruiken voor uw lichte bedrijfswagens.

Terug naar vorige pagina
Offerte