Mobil introduceert Mobil Delvac XHP ESP FE 5W30. Deze 5W30 motorolie is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de laatste vereisten van Volvo te voldoen. Dit is de VDS 5 goedkeuring die sinds enkele maanden gevraagd wordt voor nieuwere Volvo modellen. Daarnaast heeft het product ook nog aanvullende vereisten.

VDS 5

Volvo heeft hun VDS 5 specificatie vrijgegeven, waarmee ExxonMobil zijn productaanbod kon upgraden met deze nieuwste claim. Die gericht is op de nieuwste generatie Volvo vrachtwagens en -bussen met hun D13 Euro D6-motoren. VDS 5 wordt alleen gevonden in combinatie met een 5W30 viscositeit. Voorheen was de VDS 4.5 de laatste goedkeuring van Volvo.

Andere specificaties Mobil Delvac XHP ESP FE 5W30

Aanvullende specificaties en goedkeuringen zijn:

  • Mercedes-Benz MB-goedkeuring 228.61
  • Renault vrachtwagens en bussen RLD-5
  • MACK EOS-5
  • Detroit Detroit Fluids Specification 93K223
  • Cummins CES 20087
  • API FA-4

Mobil Delvac XHP ESP FE 5W30

Deze motorolie is samengesteld uit hoge kwaliteit basisoliën. Deze basisoliën, de additieven en de lagere viscositeit (5W30) dragen bij aan een potentiële brandstofbesparing. Dat is ook een belangrijke vereiste aan de VDS-5 specificatie van Volvo. Het product is ook bedoeld bij gebruik van emissiereductietechnologieën.

De MB 228.61 specificatie wordt bij Mercedes Benz gevraagd voor de volgende motoren: OM 470 FE1, OM 471 FE1. Daarnaast ook voor off-road toepassingen met de volgende motoren: OM 470, OM 471, en OM 473.

Vervanging en beschikbaarheid

Deze nieuwe 5W30 motorolie van Mobil Delvac vervangt de Mobil Delvac XHP ESP 5W-30. Het product wordt verwacht medio oktober in vaten en pails. Dan zal het product ook direct in de webshop beschikbaar zijn.

Productbladen

Bovenstaande goedkeuringen zijn op het product op moment van schrijven. Omdat er nog weleens wat wijzigt wijzen wij u ook op de productbladen. Deze zijn beschikbaar in Engels en in het Nederlands. Hierop is ook de VDS 5 vermelding te vinden.

VDS 5 Mobil Delvac XHP ESP FE 5W30 vat 208 liter voorkant