In het koelvloeistofassortiment treden enkele wijzigingen op. Zo is er een product uitlopend: Glysantin GG40, en wordt er een product geïntroduceerd:  Glysantin G65.

Glysantin GG40 is uitlopend – VW TL 774-J

Xtra Coolant GG40 en Xtra Antifreeze GG40 zullen geen deel meer uitmaken van ons aanbod koelvloeistof en antivries. Deze koelvloeistof GG40 (afgevuld met BASF Glysantin GG40) werd voorgeschreven voor voertuigen van de Volswagen groep. Het product werd dan gebruikt voor oa Audi, Seat, Skoda en Volkswagen. Voertuigen waar de specificatie VW TL 774-J werd gevraagd.

Introductie van de Glysantin G65 – VW TL 774-L

In navolging van een eerder bericht. BASF introduceert de Glysantin G65 (bij ons bekend onder Xtra Coolant G65 of Xtra Antifreeze G65). Dit is een hoogwaardige koelvloeistof die het koelsysteem beschermt met PSi-OAT technologie. Hier wordt gebruik gemaakt van OAT technologie in combinatie met silicaat en fosfaat. Deze techniek is vergelijkbaar met de Xtra Coolant G64.

Glysantin G65 voldoet aan de speciale eisen van moderne motoren van de Volkswagen Group met de specificatie VW TL 774-L. De koelvloeistof is roze-violet van kleur.

Koelvloeistofvoorschrift voor personenwagens van Volkswagen groep

BASF adviseert voor alle voertuigen van de Volkswagengroep, vanaf modeljaar 06/2018, de Glysantin G65. Voor voertuigen uit de eerdere modellenreeks worden resp. de Glysantin G40, Glysantin G30 en in sommige gevallen nog de Glysantin G48 voorgeschreven.

Technische eigenschappen Koelvloeistof G65

Glysantin G65 biedt uitstekende bescherming tegen corrosie en levert prestaties met lange levensduur, zelfs onder de hoogste thermische belastingen.

Koelvloeistoffen algemeen

Weer een nieuwe koelvloeistof? Welke koelvloeistof moet ik nu gebruiken in mijn auto? Daar kunnen wij u goed mee helpen. Alle automerken zijn verzameld, in een lijst gezet, en achter elk automerk is de juiste koelvloeistof geplaatst. Mocht in interesse hebben om te weten om welke goedkeuring het gaat? Bekijk dan deze lijst.