De Mobil Super 2000 X1 10W40 is een semi-synthetische motorolie voor de automotive. Deze SAE 10W40 motorolie biedt een lange levensduur van de motor. Dit product wordt in het bijzonder aangeraden wanneer u af en toe of regelmatig te maken heeft met zware rijomstandigheden bij personenwagens. Voor bestelwagens en zwaardere toepassingen wordt de Mobil Delvac Light Commercial Verhicle E 10W40 aangeraden.

Semi-synthetische motorolie

Een vol synthetische motorolie is gemaakt van 100% synthetische basisoliën. Bij een semi-synthetische olie is er sprake van een blend. Daar is de synthetische basisvloeistof gemengd met een minerale basisvloeistof. Samen zorgen zij voor de semi-synthetische motorolie. Deze technologie is ook toegepast bij de Mobil Super 2000 X1 10W40.

Deze semi-synthetische motorolie wordt speciaal aangeraden in de volgende omstandigheden:

  • Oudere motortechnologieën
  • Benzine- en dieselmotoren zonder DPF (Diesel Particulate Filter)
  • Snelweg rijden
  • Stadsomstandigheden met veel stop en optrekken

De SAE 10W40 olie wordt normaal aangeraden bij oudere motoren en bij zwaardere omstandigheden. Nieuwere motoren focussen zich allemaal op acceptatie van een lage viscositeit. Dit verlaagd de interne weerstand bij smering, waardoor brandstof bespaard kan worden.

Fabrikantsgoedkeuringen Mobil Super 2000 X1 10W40

Op de lijst met fabrikantsgoedkeuringen voor de Mobil Super 2000 X1 10W40 staan verschillende gerenommeerde autofabrikanten. Voorbeelden hiervan zijn Mercedes Benz en de VAG groep (Volkswagen groep). Daarnaast heeft dit product goedkeuringen van instanties als ACEA en API. Lees hieronder alle fabrikantsgoedkeuringen en download eventueel de productbladen van de Mobil Super 2000 X1 10W40 in het Engels en het Nederlands.

Instanties

ACEA A3/B3

API SL, API CF

AAE (STO 003) Group B5

Autofabrikanten

MB 229.1 Approval

Volkswagen VW 501 00, VW 505 00

AVTOVAZ LADA cars

Productbladen

Vindt op bijgevoegde links de productbladen in het Engels en in het Nederlands.

Wilt u meer weten over deze semi synthetische motorolie? Neem dan contact op met onze helpdesk door op onderstaande link te klikken. U kunt het product ook kopen via onze webshop.

Terug naar motorolie