Voor het seizoen 2019-2020 breidt ExxonMobil zijn samenwerking met Porsche verder uit. Vanaf dit jaar zal ExxonMobil ook de smeermiddelen leveren voor de elektrisch aangedreven Porsches in de Formule E. Een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van beide bedrijven. Voor ExxonMobil is het de eerste “deelname” aan de elektrische racerij.

In de Formule E

Vanaf de eerste race in Saudi Arabië zal ExxonMobil de volledige auto van Porsche voorzien van smeering. Het gaat bij de Formule E om geavanceerde, high-performance, elektrische aandrijflijnen. De producten die Mobil zal gebruiken zijn specifiek voor de toepassing ontwikkeld.

Porsche wil graag zijn gezicht laten zien in de elektrische racerij. Daarnaast wil ook ExxonMobil laten zien dat zij goed presterende smeermiddelen kunnen maken voor elektrisch aangedreven auto’s, of andere toepassingen. Er is daarom specifiek gekeken naar elektrische geleidbaarheid, koelende vermogen van de olie en compatibiliteit met andere materialen.

Waar beter om dit te testen dan in de racerij?

Porsche

Ook Porsche is erg tevreden met de samenwerking. Al 20 jaar doen de twee partijen zaken, en Porsche is ervan overtuigt dat ExxonMobil een waardevolle partner is. Daarnaast ook een sterke teamspeler die graag meedenkt bij ontwikkeling van de aandrijving. Daarom een mooie testcase de Formule E. Hoog competitief.

ExxonMobil in de racerij

Uiteraard is ExxonMobil al bekend van het sponsorship met Red Bull Racing. Op de voorvleugel het logo van Mobil 1, of de achterkant het logo van Esso.