De Mobil 1 x1 5W30 heeft de Dexos 1 generatie 2 goedkeuring (dexos 1 gen 2). Deze olie van Mobil is speciaal ontwikkeld voor deze goedkeuring van General Motors. Ook voor “oudere” auto’s wordt deze 5W30 motorolie geadviseerd. Al zijn er door Opel wel weer wijzigingen doorgevoerd de recent. Volg altijd de adviezen in onze kentekenmodule.

Opel Dexos 1 Gen 2

Opel adviseert voor een aantal van hun motoren, die destijds af fabriek zijn afgevuld de motorolie met de Dexos 2 generatie 1 goedkeur, te verversen met motorolie met goedkeuring Dexos 1 generatie 2. Dit wordt gedaan om ongewenste voorontsteking bij benzinemotoren (LSPI – Low Speed Pre Ignition) te voorkomen.

Eigenschappen

Naast het voorkomen van ongewenste voorontsteking bij benzinemotoren heeft de Mobil 1 x1 5W30 nog meer voordelen. Zo kan er door het gebruik van deze olie een brandstofbesparing gerealiseerd worden. Met de besparing kan eventueel ook weer een CO2 besparing gerealiseerd worden. Daarnaast zorgt deze olie met Dexos 1 gen 2 goedkeur voor minder neerslag in de turbo’s. Tot slot heeft deze olie een verhoogde reinheid en zorgt de Mobil 1 x1 5W30 voor een verbeterde levensduur van motorcomponenten.

Mobil 1 x1 5W30

Deze olie heeft de volgende OEM goedkeuringen en eigenschappen:

 • Goedkeuring General Motors Service Fill Dexos 1 gen. 2
 • Voldoet aan de eisen van:
  • ACEA A1/B1
  • API SN en API SM
  • ILSAC GF-5
  • Ford WSS-M2C946-A, Ford WSS-M2C929-A en Ford WSS-M2C913-C
 • De olie heeft kwaliteitsniveau API CF en General Motors 4718M/6094M.

Heeft u een motor met het voorschrift Dexos 2 Generatie 1? In deze motoren zijn de producten Mobil 1 ESP 5W30 en de Mobil Super 3000 XE 5W30 de aangewezen producten.

Wilt u weten welke olie u het beste kunt gebruiken? Het beste is om dan te kijken in onze kentekenmodule. Deze tool geeft op basis van het kenteken een advies voor alle vloeistoffen in uw auto!