Van de verschillende fossiele brandstoffen ligt diesel toch het meeste onder vuur. Benzine en brandstoffen als gas worden nog gedoogt. Diesel rijden lijkt tegenwoordig echter niet meer acceptabel. Rendabel rondrijden met een diesel vraagt steeds meer kilometers. Ook Leasebedrijven maken derhalve andere beslissingen.

Vandaag nog duurzaam diesel rijden?

Diesel is zo slecht nog niet

Brancheorganisatie Bovag probeert een tegengeluid te geven. Diesel is zo slecht nog niet. De huidige dieselmotoren, en de doorlopende ontwikkeling daarvan, zijn bijzonder schoon.

Een fabeltje van de Bovag ter voorbeeld

Bovag heeft een aantal feiten en fabels over diesel en dieselmotoren op een rij gezet. Een voorbeeld fabel: “Het einde van de diesel is nabij”. In 2030 is het de verachting dat 20% van alle auto’s in Nederland rijdt op elektriciteit of waterstof. De overige 80% rijdt dus nog op diesel of benzine. Er blijft dus zeker nog ruimte voor de dieselmotor.

Lees gerust verder op de Bovag website voor andere feiten en fabels over de dieselmotor.

Diesel aanbevolen in Duitsland

In Duitsland wordt door de ADAC, de Duitse automobilistenclub, bevestigt dat de diesel wel degelijk schoner geworden is. Vergeleken met 2012 stoot de nieuwste Euro D6-TEMP genormeerde motor gemiddeld 76% minder NOx uit dan een Euro 6B dieselmotor. Daarnaast is het verschil tussen een Euro 6D-TEMP dieselmotor en een Euro 5 dieselmotor gemiddeld 85% verminderde NOx uitstoot.

De Diesel is zelfs nodig

Paul de Waal, woordvoerder van de Bovag, geeft zelfs aan dat zonder de nieuwste, schone dieselmotoren de scherpe CO2 doelstellingen helemaal niet te halen zijn. Een interessant gezichtspunt in een discussie die zeker nog niet ten einde is.

Bespaar CO2 uitstoot met de CO2 Saving Diesel

Hoewel de euronormeringen ervoor zorgen dat dieselmotoren steeds minder NOx en fijnstof uitstoten, is er ook een product wat u CO2 uitstoot kan reduceren. Dit is de CO2 Saving Diesel, sinds kort breed beschikbaar op verschillende tankstations. Dit product kan in elke dieselmotor gebruikt worden en bespaard 27% CO2 uitstoot.