De zelfrijdende auto komt steeds dichterbij. Voordat echter elke auto zich volledig autonoom voortbeweegt zal de auto zelf nog erg veranderen. Deze veranderingen zijn al merkbaar bij de nieuwe modellen die nog maar kort op de weg zijn. Deze auto’s zitten vol met sensoren waar men gebruik van kan maken. Parkeersensoren, koelvloeistofsensoren, WIFI, etc. Voordat de auto volledig autonoom voortbeweegt, zal deze dus nog heel veel intelligentie winnen. Maak kennis met de intelligente auto.

Eigen doktor

De sensoren zijn nu nog voornamelijk responsive. Op het moment dat u gaat parkeren geeft de sensor aan hoeveel meter u van een muur af bent. Een olie temperatuurmeter geeft aan hoe warm het is, en of deze warmte kritiek is ja of te nee. Maar doet verder niks met deze info. U rijdt op basis van het alarm naar een garage, en zij gaan kijken wat er mankeert aan de auto.

De auto van de toekomst zal dit proberen te voorkomen. Deze auto heeft namelijk al een effectievere diagnose gedaan en weet al precies wat er met de olietemperatuur aan de hand is. Dit betekent dat de garages gelijk het betreffende onderdeel kan vervangen of repareren. Hierdoor kan veel tijd bespaard worden in de garage.

Eigen onderhoudsmoment

Momenteel bepaald een auto na een bepaald aantal kilometer of na een bepaalde periode dat de auto onderhoud behoeft. Hetzelfde geldt voor de verversingstermijn van de olie, die is van tevoren vastgesteld. Terwijl dit eigenlijk inefficiënt is.

Niet elke auto heeft namelijk te maken met dezelfde bedrijfsomstandigheden. Sommige auto’s rijden per jaar 40.000 kilometer over langere afstanden, terwijl andere auto’s er slechts 5.000 rijden. Door een auto een eigen diagnose te laten doen, en op basis daarvan een oordeel te laten vellen over de huidige staat van de auto, kunnen veel onderhoudsmomenten bespaard worden. Uiteraard heeft de intelligente auto ook nadelen. Zo is het de verwachting dat deze auto minder vaak bij de garage komt. Dit betekent minder werk voor garagebedrijven. Door de elektrische auto zien zij hun omzet toch al dalen.

Of uw auto nu wel al zelfrijdend en zelfsturend is of niet, onderhoud is en blijft essentieel voor uw (intelligente) auto. Zorg voor een probleemloze inzetbaarheid en een zo lang mogelijke levensduur. Mobil 1 helpt uw motor optimaal te presteren, onder alle omstandigheden.