De Bag-in-Box concept wat is ontwikkeld voor levering van smeeroliën aan garagebedrijven, is onlangs getest op de eisen die vanuit het ADR worden gesteld. Dit rek heeft deze proeven glansrijk doorstaan.

De test en de goedkeuring

Deze beproeving omvatte onder meer een drukopbouwtest, een valtest, een stapeltest en een test voor lekdichtheid. Uit de testresultaten is gebleken dat de Bag-in-Box (met daarin bijvoorbeeld motorolie) gebruikt kan worden bij temperaturen tot 55 graden Celsius, bestand is tegen een val van grotere hoogte, en sterk genoeg is om meerdere verpakkingen op elkaar te kunnen stapelen.

Het Bag-in-Box systeem

Het Bag-in-Box systeem bestaat uit een kunststof zak (20 L) met een tapkraan en daar omheen een recyclebare FSC-massiefkartonnen verpakking. De speciale constructie van de doos zorgt voor een olierestant in de zak van minder dan 0,5%. Nadat de olie is verbruikt, kunnen het karton en de plastic zak gescheiden worden afgevoerd.

Met dit rek hoeft de garagist geen olie in bulkhoeveelheden, vaten of literverpakkingen meer op te slaan. Mobil Den Hartog vult de Bag-in-Box verpakkingen zelf af. Alle oliesoorten voor alle auto merken en -typen zijn daardoor leverbaar. Deze kunnen in de werkplaats op één rek worden opgeslagen. Het gebruik van kleinere plastic flacons met motorolie wordt daarmee vermeden. Een gevolg daarvan is een efficiënter voorraadbeheer.

Het Bag-in-Box rek wordt inmiddels toegepast in bijna driehonderd autowerkplaatsen verspreid over heel Nederland. Deze garagisten profiteren dus allemaal al van lagere afvalkosten, efficiëntere olievoorraden, gebruiksgemak en tijdswinst voor de eigen monteurs, en tevreden klanten door deze snellere service.

Ontwikkeling

Dit innovatieve Bag-in-Box systeem is in 2014 op voorspraak van Kwikfit ontwikkeld. Die ontwikkeling is gedaan door Mobil Den Hartog enSolidus Solutions (voorheen Smurfit Kappa Solid Board Packaging). Inmiddels is deze manier van werken niet alleen bij Kwikfit, maar ook bij vele andere garages al niet meer weg te denken!

Testimonials en andere info dit concept