In Nederland is een zogenaamde Multi-merken trend gaande met het ontstaan van steeds meer multi-merken autodealers. Een voorbeeld hiervan is Autobedrijf Nieuwkoop in ‘s-Hertogenbosch. Nieuwkoop richt zich van oorsprong op Fiat en Alfa Romeo, maar doet daarnaast nu ook onder andere Mazda, Suzuki, Saab en Skoda.

Naast deze Multi-merken trend vereisen grote automerken steeds meer oliespecificaties in combinatie met een bindende oliedikte. Deze specificaties zijn al dan niet technisch onderbouwd. Deze twee factoren maken het werk in de werkplaats er niet eenvoudiger op. Een fout is snel gemaakt en de financiële gevolgen kunnen groot zijn.

Hogere eisen vanuit het automerk

Eisen en beloningen vanuit het automerk worden voor de autodealers elk jaar opgevoerd. Met ingewikkelde beloningsconstructies worden deze beloningen gehandhaafd. Om als dealer elk jaar meer auto’s te verkopen is een moeilijke opdracht. Zeker als het om een beperkt aanbod gaat van één automerk. Daarom kiezen steeds meer autodealers voor meerdere, vergelijkbare automerken in de showroom.

Wat betreft de olie brengen deze verschillende merken ook allemaal verschillende oliespecificaties mee in huis. Zo vereist Fiat andere goedkeuren dan een door Ford gevraagd worden. Wanneer de specificaties niet gevolgd worden is er kans dat garanties vervallen of erger, auto’s in de soep lopen.

Hoe kunnen wij dit oplossen?

Wij kunnen dit voor u oplossen. In de eerste plaats met een gezonde hoeveelheid no-nonsens. Daarmee zijn er we er nog niet, want met het gebruik van een zoekmachine op basis van kenteken. U kunt uw kenteken invoeren en direct de juiste olie opvragen.

Ook kunt u direct contact op nemen via de chat die u aan de rechterkant van deze pagina vindt. Deze chats worden direct beantwoord door onze technische specialisten van de binnendienst. Wij zullen ervoor zorgen dat u een helder antwoord krijgt zodat u direct weer verder kan in de werkplaats! Geen vertraging, geen onduidelijkheden.

Daarnaast zijn alle smeermiddelen snel vanuit eigen voorraad leverbaar. Normaal is vandaag besteld, morgen in huis. Ook is het mogelijk om automatische leveringen te organiseren. In dat geval hoeft u niet meer te kijken naar het oliepeil van uw bulktank. Wij leveren wanneer uw tank leeg is. Nooit meer zonder bulkolie, flexibel qua liters en een absoluut A-merk: Mobil 1.

Daarnaast wordt deze topkwaliteit olie ook aan u geleverd in het zogenaamde Bag-In-Box (BIB) systeem. Voor al de afwijkende oliespecificaties ontvangt u voldoende voorraad. Tegelijkertijd behoudt u uw marge en bespaart u afval. Ook de impact op het milieu kan verlaagd worden. Dit is niet alleen interessant voor bedrijven die meerdere merken voeren, maar ook voor bedrijven die onderdeel zijn van een universeel concept.

Laat u verbazen en laat u informeren! Gebruik de chat of neem contact met ons op.

Terug naar Autodealers