Afgelopen weekend was weer een van de meest toonaangevende race events ter wereld: de 24 uur van Le Mans. Dit duurevent staat bekend als een zware race waarbij drie coureurs elkaar afwisselen en met andere coureurs de strijd aan gaan. Vaak is het een strijd tussen de grote merken als Porsche, Peugeot en Audi.

Dit jaar was alles anders. Het team van Toyota Gazoo had 2 auto’s in de race. Beide wagens waren Toyota LMP1 wagens. De Toyota’s van team Gazoo finishte 1e en 2e in de top categorie. Daarnaast domineerde Porsche in het GTE pro klassenment. Daarin eindigde twee Porsches van het Porsche GT Team ook 1e en 2e. Beide auto’s waren Porsche 911 RSR’s.

Fernando Alonso was één van de bestuurders van de winnende auto. De auto werd overigens voor de 24 uur van Le Mans al gezien als de topfavoriet voor de eindzege. Vanaf het begin vlogen de twee auto’s van Gazoo uit de startblokken en die twee hebben vanaf dat moment de kop gewisseld. In het begin lag het team van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez met auto nummer 7 eerst. Dit terwijl het team van Fernando Alonso, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima in nummer 8 op pole gestart waren.

Na een nachtelijke sterke beurt van Fernando Alonso kwam #8 in de loop van de race naast en voorbij de andere auto van het Toyota team.

Porsche 

Porsche had ook een uitstekende Le Mans. Hoewel zij niet als overall winnaar eindigde waren zij toch sterk in de DTE Pro Klasse. Daarin eindigde ze als 1e en als tweede. Ook deze racewagens reden op Mobil 1.

Fernando Alonso

Voor Alonso betekende de winst het tweede gedeelte van de “Triple Crown”. Dit is binnen de autosport het hoogst haalbare. Deze Crown bestaat uit Formule 1 winst tijdens de GP van Monaco. Daarnaast winst in de 24 uur van Le Mans en tot slot ook nog winst in de IndyCar Indianapolis 500. Alleen Graham Hill heeft dit kunststukje ooit behaald. Misschien dat Fernando Alonso de volgende is?

Mobil 1

Mobil 1 had een uitstekend weekend met veel winnaars. De hoge kwaliteit motorolie heeft de verschillende motoren van Porsche en Toyota geholpen om deze uitzonderlijke prestaties te leveren. Dit werd ook onderschreven door verschillende technische chiefs van Toyota, Porsche en Corvette.

24 uur van Le Mans Mobil 1