Afgelopen weekend was weer de jaarlijkse 24 uur van Le Mans en ook dit jaar was Mobil 1 dik vertegenwoordigt bij de winnaars. Net als vorig jaar won het team van Toyota Gazoo Racing de 24 uur van Le Mans. Daarnaast waren er 2 Porsches, gesponsord door Mobil 1, die op het podium eindigden. Een knappe prestatie en dus een geslaagde editie de 24 uur van Le Mans 2019!

24 uur van Le Mans 2019

De race werd vanaf het begin gedomineerd door een ander team in een Toyota. Dit was auto nummer 7, met Kamui Kobayashi, Mike Conway en Jose Maria Lopez. Met nog een uur te gaan waren er echter problemen met een, bleek later, sensor. Hierdoor konden de drie coureurs van dit team de overwinning niet veilig stellen.

Mobil 1 motorolie

Het team van Gazoo Racing kwam hierdoor aan kop en behield die positie tot het einde van de 24 uur van Le Mans 2019. De Toyota HS050 Hybrid leverde zo een bijzondere prestatie. Deze motor werd gesmeerd door een speciaal ontwikkelde Mobil 1 motorolie. Dit product was essentieel voor een maximaal vermogen en uitzonderlijke prestaties tijdens de meest uitdagende circuitrace ter wereld. De Toyota heeft meer dan 200 verschillende bewegende delen die gesmeerd worden door Mobil 1 motorolie. Temperatuur in de motor tikt de 150 graden aan. Toch was na bijna 5.000 kilometer keiharde race de motor nog in perfecte staat.

Porsche GTE Pro Klasse

In de Porsche GTE Pro Klasse was nog meer succes voor Mobil 1. Daar eindigde Mobil 1 op plaats 2 en 3 van het podium. Al met al een uitzonderlijke prestatie!