Fabrikant ZF heeft de Mobil SHC Aware Gear Oils van ExxonMobil goedgekeurd waardoor deze gebruikt mogen worden in de aandrijfsystemen die ZF fabriceert. ZF is wereldwijd leverancier van aandrijf- en chassistechnologie. De producten die zijn goedgekeurd door ZF zijn de Mobil SHC Aware Gear 100 en de Mobil SHC Aware Gear 150. Beide producten mogen gebruikt worden in regelbare steekschroeven, boegschroeven en ingesloten tandwielaandrijvingen van ZF.

Deze productlijn is specifiek ontwikkeld voor systemen die een milieu vriendelijke olie vragen onder het US Vessel General Permit (VGP). Dit is regelgeving opgesteld om vervuiling door schepen tegen te gaan. De regelgeving gaat over schepen groter dan 79 voet. Met vervuiling wordt in dit geval niet alleen de uitstoot van schepen bedoeld. Nog veel meer gaat het in dit geval over het vervoeren van ballastwater uit andere gebieden in de wereld, over het dumpen van chemisch afval of over slecht onderhouden schepen die olie of brandstof lekken.

ZF goedkeuring

De goedkeuring van ZF laat zien wat de prestatie voordelen van de Mobil SHC Aware serie kunnen zijn. Dit zegt Iain White, Global Field Engineering manager van ExxonMobil Marine. Deze olie zorgt ervoor dat operators kunnen voldoen aan de VGP regulatie. Daarnaast is het mogelijk om onderhoudskosten en operationele kosten te verlagen.

De synthetisch tandwielkastolie beschermt onderdelen tegen cavitatie. Cavitatie treed op wanneer luchtbelletjes in het water imploderen met een dusdanige kracht dat dit schade veroorzaakt aan schroeven of andere scheepsonderdelen. Ook is het product effectief in het tegengaan van roest en corrosie. Daarnaast is het product ook uitstekend bij koude start temperaturen.

Andere goedkeuringen

De goedkeuring van ZF volgt kort na een aantal andere goedkeuringen. Andere fabrikanten als Nakashima, Hyundai Heavy Industries en KTE Nakashima Korea hebben deze olie ook goedgekeurd. Zij geven dus aan dat de olie gebruikt mag worden in door hun goedgekeurde componenten.

De fabrikanten Kemel, BVI en Hwaseung R&A hebben aangegeven dat de olie gebruikt mag worden bij hun afdichtingen.

Mobil SHC Aware Gear 100

De Mobil SHC Aware Gear 100 en Mobil SHC Aware Gear 68 kunt u kopen bij Den Hartog b.v. via de webshop, of vraag een prijs hiervoor op.