Na een periode van intensief testen heeft Den Hartog B.V. de vrijgave ontvangen op de Mobil Delvac XHP ESP 10W-40. Het betreft de vrijgave voor een standtijd tot 1.000 uren op de Mitsubishi S12A2 modellen, geleverd door Koedood Dieselservice B.V.

Mitsubishi S12A Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 Koedood dieselservices b.v.

Mitsubishi S12A voorbeeld motor

Mitsubishi S12A Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 Koedood dieselservices b.v.Samen met Koedood en ExxonMobil heeft Den Hartog verschillende laboratoriumtesten uitgevoerd om te ontdekken welk Mobil product het best aansluit bij de eisen die een Mitsubishi motor aan het smeermiddel stelt. Een belangrijk onderwerp daarbij is temperatuur. Het blijkt dat de Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 uitstekende reinigende eigenschappen heeft bij een relatief lage temperatuur. Dit zorgt ervoor dat tijdens deze testen de brandstofleidingen, stoterstangen en tuimelaars onder de kleppendeksels bijzonder mooi schoon werden en bleven. “We zien vaak dat de aanvoerleiding van de gasolie naar de verstuiver nog wel zwart aangeslagen is, terwijl de retourleiding schoon is. Dit doordat de aanvoerleiding kouder is dan de retourleiding. Echter, bij gebruik van deze smeerolie zijn beide leidingen brandschoon”, aldus de dieselmonteur van Koedood. Barkin, de man binnen Koedood voor de Customer Service, sprak ook zijn waardering uit voor het reinigend vermogen van deze olie.

Mitsubishi S12A Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 Koedood dieselservices b.v.Na een nadere inspectie, uitgevoerd door Koedood Dieselservice B.V., bleek dat ook de verbrandingsruimtes van verschillende cilinders prachtig schoon zijn. Op de beelden van de videoscoop waren nauwelijks sporen van slijtage te ontdekken. Ook is een drijfstanglager getrokken, zodat ook het slijtagebeeld daarvan kon worden vastgesteld. Zoals op de foto te zien is, verkeert dit drijfstanglager in perfecte staat.

Vrijgave

Door deze mooi resultaten van de Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 heeft Koedood Dieselservice B.V. besloten om deze olie vrij te geven voor een standtijd tot 1.000 uren in de eerder genoemde modellen.