ExxonMobil is de eerste smeermiddelen producent met een ISO 22000:2005 accreditatie. De accreditatie is toegekend aan de voedselveilige smeermiddelenlijn van de SHC Cibus serie, die NSF H1 geregistreerd is.

De eisen van de ISO 22000 zijn aanzienlijk. Het mooie van de ISO 22000 is dat de eisen toepasbaar zijn binnen de gehele voedingsketen inclusief toeleveranciers zoals koelhuizen, transportbedrijven, machinebouwers, producenten van verpakkingsmaterialen en smeermiddelen. Hierdoor wordt de voedselveiligheid in de gehele keten naar een hoger niveau getild.

Het herkennen van een bedrijf in de voedingsketen is essentieel om de consument uiteindelijk veilig voedsel te bieden. Als onderdeel van de norm zijn ook de eisen op het gebied van food defense opgenomen. Food defense is het beveiligen van de productiefaciliteit tegen opzettelijke besmettingen.

De producten uit de Mobil SHC Cibus lijn die Kosjer en Halal zijn gecertificeerd treft u aan door te klikken op de volgende links:

Als distributeur van ExxonMobil zijn wij erg blij met deze accreditatie. ExxonMobil is de eerste smeermiddelen leverancier die deze accreditatie heeft behaald. Den Hartog staat bekend als smeermiddelenspecialist in de voedingsindustrie. U kunt bij ons terecht voor advies en uiteraard ook voor de Mobil smeermiddelen. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op (T 0184 – 66 1275 of info@denhartogbv.com).

Meer informatie over de accreditatie treft u aan op de website van Food Ingredients First.