Even een stapje naar het buitenland. Een fabriek in Leipzig met veel spuitgietmachines heeft al 10 jaar lang de Mobil SHC Cibus 68 niet meer hoeven vervangen.

Prachtige resultaten met Mobil SHC Cibus 68

Tien jaar geleden werden twee spuitgietmachines van verpakkingsfabrikant Sonoco gevuld met Mobil SHC Cibus 68. Sindsdien hoefde het smeermiddel nooit te worden vervangen. “We hebben pas een nieuwe olieanalyse laten uitvoeren. We zijn absoluut blij met de resultaten na deze lange tijd” zegt Sepp Wagner. Hij is Manager Technical Engineering bij Sonoco.

Zo’n lange levensduur van Mobil-smeermiddelen is buitengewoon. Ook voor de mannen hebben bij Sonoco. Naast de twee spuitgietmachines van het merk Sumitomo Demag, wordt Mobil SHC Cibus 68 ook gebruikt in een andere machine. Sinds begin 2014 ook zonder olieverversing. “Deze buitengewone prestatie bewijst dat we de juiste beslissing hebben genomen bij het kiezen van Mobil als smeermiddel. Al met al hebben we ongeveer 50 machines in gebruik, die naast de foodgrade olie ook zijn gevuld met Mobil DTE 10 Excel 68″ meldt Sepp Wagner. Daaraan toevoegend:” Naast de uitstekende prestaties van de smeermiddelen, werkt de samenwerking met ExxonMobil zeer goed. De experts helpen ook bij het onderhoud van installaties.”

Aanleiding Mobil SHC Cibus 68

Dit was ook het geval toen een klant Sonoco benaderde met de wens om in de toekomst een NSF H1-geregistreerd smeermiddel in bepaalde machines te gebruiken. Het nieuwe product moet ten minste gelijk zijn aan de eerder gebruikte Mobil DTE 10 Excel 68. Wat betreft luchtscheidingscapaciteit, demulsibiliteit, gladheid en slijtagebescherming. De ingenieurs van ExxonMobil hebben vervolgens de Mobil SHC Cibus 68 aanbevolen. Dit is de olie die zijn taken nu al tien jaar betrouwbaar uitvoert.

Sonoco biedt een breed scala aan verpakkingsdiensten. Die dienst voldoen aan alle behoeften van verpakkingsmerken voor consumentenproducten. Van productbescherming tot aantrekkelijke producten, en van wereldwijde merkconsistentie tot verpakking en verzenddiensten. “We hebben jarenlange ervaring in de industrie. We realiseren ons dat duurzaamheid en milieubescherming steeds belangrijker worden. Zelfs bij onze klanten. Het is daarom nuttig om zo lang op dit smeermiddel te kunnen vertrouwen ” zegt Sepp Wagner.

Voordelen lange levensduur

In feite biedt een lange levensduur van de olie veel voordelen. Voor het milieu betekent dit minder gebruik van smeermiddelen tijdens de productie. Dus ook minder energieverbruik bij de productie van smeermiddelen. Voor de machinebedieners betekent het gebruik van hoogwaardige smeermiddelen zoals Mobil SHC Cibus 68 ook minder energieverbruik. Dit vertaald zich weer naar financiële voordelen. Bovendien wordt een lange levensduur van de olie geassocieerd met minder afvalverwijdering en mens-machine-interacties. Dit laatste minimaliseert het risico op ongevallen en verhoogt tegelijkertijd de arbeidsveiligheid.

Vereisten in de verpakkingsindustrie

De voorwaarden voor het smeermiddel zijn veeleisend in de verpakkingsproductie. Daar wordt namelijk gewerkt met verschillende temperaturen. Ook kunnen smeermiddelen onbedoeld in contact komen met voedsel. “Ik ben dus blij dat Sonoco al zo lang onze NSF H1-geregistreerde Mobil SHC Cibus 68 gebruikt. Tien jaar is een hele lange tijd onder dergelijke uitdagende omstandigheden. Het toont op indrukwekkende wijze aan dat Mobil kan helpen de duurzaamheidsdoelstellingen van machinebedieners te bereiken. Daardoor dus ook bij te dragen aan milieubescherming, “zei Frank Hoffmann, Lubricant Engineer bij ExxonMobil.