Voor informatie: 0184-661275|info@denhartogbv.com
  • Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68

Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68 geïntroduceerd

Een prachtig nieuw product op de markt. Introductie van een nieuwe, biologisch afbreekbare, brandwerende hydraulische olie. De naam van dit product is Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68. Mobil Pyrotec HFD-U 46 en 68 Mobil Pyrotec HFD-U is een brandwerende hydraulische olie. De producten zijn op volledige synthetische ester basis. De producten voldoen aan DIN EN ISO 12922 en ISO 15380. Beide producten voldoen aan de specificaties voor brandwerende hydraulische vloeistoffen van categorie HFD-U. Ze

  • Compatibiliteit met afdichtingen

Compatibiliteit met afdichtingen – Voorkom lekkage!

Afdichtingen kunnen bestaan uit verschillende soorten materiaal. Bij kunststof en rubberen afdichtingen kan het zijn dat de olie die afdichtingen niet verdraagt. Dit kan zijn omdat de materialen elkaar niet verdragen, het kan ook een combinatie zijn van nieuwe olie en oude afdichtingen. Eventueel kan dit ontaarden in lekkage, terwijl dit eenvoudig te voorkomen is.

  • Samenstelling van smeerolie

Samenstelling van smeerolie – Basisolie van groot belang!

De samenstelling van smeerolie bestaat voor 75-99% uit basisolie. De eigenschappen van de basisolie bepalen dus voor een groot gedeelte de kwaliteit van de uiteindelijke smeerolie. Waar zou u voor kiezen? Synthetische basisoliën hebben betere eigenschappen tov minerale smeermiddelen. En dan is er ook nog zoiets als semi-synthetisch. Tenminste, bij sommige partijen.

  • Schuimvorming in de olie

Schuimvorming in de olie

Heeft u weleens last van schuimvorming? Dit kan optreden als de olie vervuilt is. De olie kan dan niet zo goed zijn werk doen als het zou moeten doen. Schuimvorming belemmert het goede werk wat olie normaal doet. Is daar wat aan te doen?

  • inzet van synthetische basisolie bij heavy duty

Heavy Duty – Inzet synthetische smeermiddelen

Bij Heavy Duty toepassingen wordt vaak extra gevraagd van machinery. En dus ook van de smeerolie. Hogere temperaturen, zwaardere (schok)belasting vergen veel van olie. Het is dan raadzaam om een synthetisch product te gaan gebruiken. Deze producten hebben meer body tegen zware omstandigheden.

  • Oxidatie stabiliteit 2

Waarom is oxidatie stabiliteit zo belangrijk?

Oxidatitie stabiliteit van olie verteld iets over de kracht van een olie om water, lucht of andere deeltjes uit de olie te verwijderen. Hoe beter een olie dit kan, hoe langer de olie mee kan. Zeker bij hydraulische oliën van groot belang! Het gaat dan bijvoorbeeld over detergerende of disperserende vermogen.

  • Waarom olie en smering

Waarom olie en smering? – Lubrication Basics

Het basisprincipe van smering, waarom hebben we die olie nu nodig? Er zijn enkele redenen om olie te gebruiken. De eerste is wel dat uw machine anders helemaal niet draaien kan. Maar er zijn er meer, verschillend per toepassing. Kijk de video en laat u verbazen!

  • Synthetisch versus mineraal

Synthetische vs. minerale olie – Wat is het verschil?

Soms wordt in een machine een synthetische olie wordt voorgeschreven. De andere keer is het minerale olie. Wat is het verschil? Waar komt dat verschil vandaan? Waarom in de ene machine een synthetische olie en in de andere een minerale olie? Dat is niet zomaar. Bekijk de video en leer het verschil!

  • Green Gas Engine Jenbacher en INNIO

Langdurige samenwerking INNIO (Jenbacher en Waukesha) en ExxonMobil

Om de prestaties van de gasmotor van uw klanten te helpen verbeteren, werken wij, samen met ExxonMobil, zij aan zij met experts uit de hele branche. Het gaat dan over machinebouwers, operators, ingenieurs en klanten. Een goed voorbeeld is de langdurige verlenging van onze wereldwijde samenwerkingsovereenkomst voor smeermiddelen die onlangs is ondertekend met INNIO. INNIO is de wereldmarktleider en eigenaar van de Jenbacher en Waukesha gasmotorproductlijnen voor energieopwekking en compressie. Jenbacher motoren Samen met INNIO