Blog

Home/Blog/
  • Formule 1-seizoen

Max Verstappen snelste in eerste twee vrije trainingen in Baku!

Max Verstappen heeft een absolute topdag gehad in Azerbeidzjan vandaag. Op de eerste dag van het raceweekend werden traditiegetrouw twee vrije trainingen afgewerkt. In beide training kwam Max Verstappen als eerste over de finish. De Snelste In de eerste vrije training stuurde Max zijn wagen naar een tijd van 1:44:410. Zijn teamgenoot Ricciardo eindigde op gepast afstand als tweede. Zijn tijd was 1:44:880. Daarna kwamen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Zij gaven respectievelijk een halve seconde en een hele seconden toe op de tijd van Max Verstappen. In de tweede vrije training was Max weer de snelste. De tijd van 1:43:362 was ruim een seconde sneller dan de eerste vrije training. Toch kwam de concurrentie nog dichterbij. Valteri Bottas eindigde op 0,1 seconden afstand op de tweede plek. Na al de tegenslagen van afgelopen week gloort er dit weekend voor Max Verstappen dus de nodige hoop. De eerste tekenen van herstel, op een heel snel circuit, geven de burger moed! Crash Toch eindigde Max' trainingen nog in minuer. In de slotseconden van de tweede vrije training reed hij zijn bolide tegen de kussens. Dit resulteerde in enige schade aan de bolide en de auto moest van het circuit afgetakeld worden. Al met al was het voor Max een zeer geslaagde dag.

  • Mobil 1 olie autodealer

Bent u eigen ondernemer?

Als autodealer lijkt het soms steeds meer of importeurs steeds meer taken en zaken van u overneemt. De beslissingen die met deze zaken samenhangen nemen zij terloops ook voor u. Smeeroliebehoefte kunnen zij ook keurig invullen. Dit wordt vaak gecombineerd met een mooie bonusstructuur. Neemt u voldoende olie af? Dan krijgt u korting. Hoewel geen Mobil 1 olie, klinkt deze optie aanlokkelijk. Deze condities kunt u echter ook met ons uit onderhandelen. De bonus wordt echter direct verrekend in de literprijs, waardoor u niet eerst een bepaalde hoeveelheid liter hoeft af te nemen. Een optie om over na te denken. Mobil 1 olie Kiest u voor het A-merk Mobil 1 olie? Wij kunnen u een compleet gamma motoroliën leveren. Wanneer u voor 16:00 uur de ene dag besteld, heeft u een bestelling, mits op voorraad, de volgende dag in huis. Tevens krijgt u een eigen contactpersoon die u bij problemen altijd kunt bereiken. Waarom zou u dan bij een importeur gaan bestellen? Bij ons ligt de focus op u, op de kwaliteit van de olie, de kwaliteit van de relatie. Bij een importeur ligt de focus op het importeren van auto's. Met onze focus kunnen wij u direct en naar tevredenheid helpen. Bij importeurs worden vaak aantrekkelijke instapvoorwaarden op tafel gelegd. Na verloop van tijd lopen de prijzen langzaam op en worden doelstelling op grote hoogten gelegd. Ook worden bonusvolumes steeds moeilijker realiseerbaar. Om dan onder het contract uit te komen is bijna onmogelijk. U heeft nu de keuze. Gaat u uit van eigen kennis, kunde en eigenwijsheid? Overleg dan eens met ons over de mogelijkheden. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

  • Autobedrijf Bink Tilburg

Autobedrijf Bink Tilburg 50 jaar Bovag lid!

Autobedrijf Bink Tilburg B.V. Autobedrijf Bink Tilburg B.V. is afgelopen juni door Bovag gefeliciteerd met haar 50 jaar Bovag lidmaatschap. Het Autobedrijf Bink Tilburg B.V. staat reeds een halve eeuw bekend als een alom gewaardeerd autobedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie . "We hebben vele stormen doorstaan" aldus Manfred Bink. "De autobranche is soms onvoorspelbaar en moeilijk te doorgronden maar we zijn trots op deze oorkonde en dat we er al 50 jaar zijn. Wij zien het als een vorm van erkenning voor ons bedrijf en voor mij en mijn personeel. Dit resultaat bereik je immers samen". Het autobedrijf is al zo lang lid van Bovag omdat het familiebedrijf altijd vertrouwen en zekerheid wil bieden aan de klanten. De dealerbedrijven die zijn aangesloten bij Bovag kunnen dit vertrouwen en die zekerheid bij uitstek bieden. "Liefde voor het autovak en plezier moet er zijn anders hou je het zo lang niet vol" aldus Manfred Bink Felicitaties Ook namens Den Hartog van harte gefeliciteerd met het jubileum! Hoewel een bescheiden deel, hebben wij als leverancier daar al die 50 jaren deel van uit hebben mogen maken. In de beginjaren nog als Esso en inmiddels al weer een aantal jaren met Mobil smeermiddelen. Wij onderschrijven Manfred’s visie dat kwaliteit en betrouwbaarheid de basis is onder iedere relatie!

Video: Snelheid, records en een Sjanghai Suprise!

https://twitter.com/redbullracing/status/876757242099499008 Kijk wat Max zelf vindt van zijn eigen seizoen. Is het geworden wat hij ervan verwachtte? Misschien weet u het antwoord al, het is toch echt de moeite waard om de video hierboven te kijken. Wat vindt u eigenlijk van het seizoen van Max? Verloopt het zoals u graag zou willen? Reageer onder dit bericht en geef uw mening. Ricciardo Eventueel kunt u hieronder ook kijken naar de video over Ricciardo. Is het seizoen van de goedlachse Australiër goed verlopen? https://twitter.com/redbullracing/status/875669446777548801

Max Verstappen: “Baku is een speciaal stratencircuit”

Max Verstappen kijkt al weer vooruit na zijn uitvalbeurt in Canada. De volgende stop:  GP van Baku. De Nederlander kijkt uit naar het stratencircuit wat in Baku op de coureurs uit de Formule 1 ligt te wachten. "Speciaal stratencircuit" "Baku is naar mijn mening een vrij speciaal stratenciruit" geeft Max aan. Middenin de binnenstad van Baku mogen de coureurs hun kunsten vertonen. "Het is echt uniek dat je tamelijk wijde secties hebt. maar daarbuiten ook een van de smaltste secties op de kalender." Daar heeft Max gelijkt in. Sector twee is zelfs smaller dan sommige delen Monaco. En toch staat Monaco al heel lang bekend als smalle en uitdagende baan. Op sommige secties is Baku dus smaller dan Monaco. Max geeft aan dat door de binnenstad, langs het oude kasteel zijn favoriete gedeelte van het circuit is. Voor toeschouwers is het volgens Max ook geweldig voor toeschouwers om daar te kijken. Het rechte stuk is meer dan 2 kilometer lang. Hoewel dit voor Max in zijn Red Bull onmogelijk voordelig kan zijn zegt hij wel te gaan genieten van dit rechte stuk: "Het rechte stuk is vrij lang en lijkt nog veel langer door te lopen. Je kunt je daar dan ook even ontspannen." Daarnaast is Max nog van plan om de oude stad te bezoeken. Het is al gaaf om de stad door te rijden, daarom moet ik de stad ook maar bezoeken zal Max denken.

  • teruggaaf dieselkosten brandstofleveranciers

Teruggaaf dieselkosten door brandstofleveranciers

Kosten diesel voor off-road sector soms lager dan voor wegvervoer Diesel verbruikt door (land)bouwvoertuigen valt buiten de verplichtingen die gelden voor hernieuwbare (duurzame) energie. Er hoeft geen biodiesel aan te worden ‘toegevoegd’, waardoor deze diesel iets minder kost. Er zijn brandstofleveranciers die een deel van deze lagere kosten delen met de afnemer. Hoe teruggaaf dieselkosten door brandstofleveranciers werkt leest u in dit artikel. In Nederland is de zogenaamde regelgeving Energie voor Vervoer van kracht geworden. Deze regelgeving is gebaseerd op de Europese richtlijnen 2009/28/EG en 2009/30/EG. Doel van de regelgeving is om het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen te bevorderen. Dat is energie afkomstig uit niet-fossiele brandstoffen die hernieuwbaar oftewel duurzaam zijn. Voorbeelden van hernieuwbare energiebronnen zijn wind, zon, waterkracht, biogassen en biobrandstoffen. Verder moeten de brandstoffen voldoen aan duurzaamheidseisen en moet de CO2- uitstoot van brandstoffen worden verminderd.  Uitzondering jaarverplichting Alleen brandstoffen die worden geleverd aan weg- en spoorvoertuigen in Nederland vallen onder de jaarverplichting voor hernieuwbare energie. Leveringen van brandstoffen aan niet voor de weg bestemde mobiele machines zijn uitgezonderd van de jaarverplichting. Hieronder vallen alle landbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid, zoals zelfrijdende werktuigen en grondverzetmachines. Alle voertuigen waarin tot 2013 rode diesel mocht worden getankt, vallen buiten de verplichting van het systeem van hernieuwbare brandstoffen. De brandstofleverancier hoeft in die diesel geen biobrandstof bij te mengen. Of er hoeft voor diesel, geleverd aan de off-road sector geen zogenaamde Hernieuwbare Brandstofeenheden (HBE’s, zie kader) te worden aangekocht. De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) houdt toezicht op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor brandstof voor het vervoer. Bedrijven die brandstoffen leveren voor het vervoer in Nederland moeten een jaarlijks toenemend aandeel hernieuwbare energie leveren. Dit is de jaarverplichting Hernieuwbare

Red Bull vertrouwd op ExxonMobil!

Red Bull bull hoeft dit jaar zoals bekend niet te wachten op de beloofde upgrade van Renault te wachten. Toch heeft Red Bull het idee dat het progressie boekt. Dit is toe te schrijven aan een andere partner van Red Bull: ExxonMobil. Max Verstappen sprak na de GP van Canada al zijn teleurstelling uit. Hij begint zich zelfs al zorgen te maken over het volgende seizoen. Maar volgens Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing heeft zijn hoop gevestigd op ExxonMobil. Christian Horner ziet nog veel ontwikkeling in de pijplijn bij Renault. Dat Renault niet met een upgrade komt is voor Horner geen fataal probleem. Red Bull heeft namelijk ook nog heel veel aan zijn brandstofpartner ExxonMobil. ’Ik ben nergens meer verbaasd over. Als team kunnen we niets doen en moeten we spelen met de kaarten die we hebben. De volgende motor staat nu gepland voor Oostenrijk en hopelijk krijgen we daar ook nog wat performance boost van ExxonMobil. Zij leveren op dit moment geweldig werk’’, volgens Horner. ‘’Ik heb volledige vertrouwen in ExxonMobil. Zij hielpen ons de afgelopen races ook aan extra performance en dat zag er veelbelovend uit. We gaan zien wat er Baku allemaal mogelijk is’’, aldus de Red Bull teambaas.  

Mobil Delvac 1 Transmission Fluid 75W-80

Koop in onze webshop MANUAL AUTOMOTIVE TRANSMISSION FLUID Mobil Delvac 1 Transmission Fluid 75W-80 is an extra high performance manual transmission lubricant engineered for the latest, European heavy duty manual transmissions used in light to severe duty on-highway commercial vehicles. This transmission lubricant is a synthetic blend of base oils and an advanced additive system with excellent shifting performance, low temperature fluidity and high temperature viscosity retention. Mobil Delvac 1 Transmission Fluid 75W-80 is formulated with extended performance reserve for applications requiring API GL-4 service and more specifically modern transmissions requiring ZF TE-ML 02L and/or MAN 341 Typ Z4 approvals which now supersedes ZF TE-ML 02D and MAN 341 Typ Z3. Features and Benefits Today's technology has vastly improved the performance capabilities of on highway vehicle load, speed, and control through innovative drivetrain designs. These designs have increased the requirements of lubricants to deliver a higher level of performance. For heavy duty manual transmissions, friction control, wear reduction, thermal stability, shear stability, rust and corrosion inhibition, and seal protection are features that must be optimally balanced to provide extended gear and synchronizer life, smooth shift control, and high load capability over a wide range of applications. Mobil Delvac 1 Transmission Fluid 75W-80 delivers exceptional performance in current as well as older model manual transmissions. The key benefits include: Features Advantages and Potential Benefits Excellent load carrying, anti-wear, and extreme pressure performance Helps to protect against wear under harsh operating conditions throughout the transmission life Excellent protection against deposit and lacquer formation Contributes to long seal life, and to extended drain and service intervals Excellent protection from corrosion of copper and its alloys Helps to protect and to extend the life of synchronisers while delivering smoother

Mobil Delvac 1 Gear Oil 75W-90

Koop in onze webshop Volledig synthetische olie voor zware aandrijfsystemen Mobil Delvac 1 Transmissieolie 75W-90 is een volledig synthetische olie voor aandrijfsystemen ontworpen om aan de zeer veeleisende vereisten van verlengde service intervallen en garanties te voldoen. Dit product is ontwikkeld voor gebruik in zwaarbelaste aandrijfsystemen die een transmissieolie vereisen met een uitstekende belastingcapaciteit en waar extreme druk en schokbelasting verwacht kunnen worden. Mobil Delvac 1 Transmissieolie 75W-90 bevat synthetische basisolie en geavanceerde additieven die aanzienlijke voordelen bieden in vergelijking met conventionele transmissieoliën.De geavanceerde technologie van Mobil Delvac 1 Transmissieolie 75W-90 biedt een uitstekende prestatie, bevordert bescherming tegen thermische degradatie en oxidatie en draagt bij aan minder slijtage en corrosie, en een verbeterde afschuifstabiliteit en langere onderhoudsintervallen. Eigenschappen en voordelen De hedendaagse technologie heeft een grote verbetering teweeggebracht in de capaciteiten van zwaarbelaste vrachtwagens en terreintoepassingen op het gebied van belasting, koppel, snelheid en besturing door innovatieve ontwerpen van aandrijfsystemen. Deze ontwerpen zijn aanzienlijk veranderd en hebben de eisen verhoogd die aan smeermiddelen gesteld worden voor betere prestaties, verhoogde productiviteit en verlaging van bedrijfskosten. Voor zwaarbelaste eindaandrijvingen zijn wrijvingscontrole, slijtagebescherming, thermische stabiliteit, stabiliteit tegen afschuiving, roest- en corrosiebescherming, en bescherming van afdichtingen, eigenschappen die optimaal in evenwicht moeten zijn om een verlengde levensduur van de tandwielen en afdichtingen, vlot schakelen, brandstofbesparing en een hoog belastingvermogen en het vermogen om een hoog koppel te kunnen bieden in een ruim toepassingsgebied. De belangrijkste voordelen van Mobil Delvac 1 Transmissieolie 75W-90 zijn:Eigenschappen Potentiële voordelen Buitengewone thermische stabiliteit en weerstand tegen hoge temperatuur oxidatie. Lange levensduur versnellingsbak en lagers als gevolg van minimale afzetting Lange levensduur afdichting Uitstekende bescherming tegen lage snelheid/hoge koppel slijtage en hoge snelheid slijtage Verhoogde belastingcapaciteit Bevordert lagere onderhoudskosten en lange levensduur van de apparatuur

MOBIL DELVAC 1 GEAR OIL 75W-90

Koop in onze webshop Product Description Mobil Delvac 1 Gear Oil 75W-90 is a fully synthetic drivetrain lubricant engineered to meet very demanding extended drain and warranty requirements. This product is designed for use in heavy-duty drivetrains that require gear lubricants with excellent load-carrying capability and where extreme pressures and shock loading are expected. Mobil Delvac 1 Gear Oil 75W-90 incorporates synthetic basestock and advanced additives providing significant advantages over conventional gear oils.The state-of-the-art technology in Mobil Delvac 1 Gear Oil 75W-90 delivers excellent performance, helps to protect against thermal degradation and oxidation, contributes to reduced wear and corrosion, improved shear stability and extended service capability. Features and Benefits Today's technology has vastly improved the performance capabilities of heavy-duty on and off-highway equipment load, torque, speed, and control through innovative drivetrain designs. These designs have changed and increased the requirements of lubricants to deliver this higher level of performance, increase productivity, and reduce operating costs. For heavy-duty final drives, friction control, wear protection, thermal stability, shear stability, rust and corrosion prevention, and seal protection are features that must be optimally balanced to contribute to extended gear and seal life, smooth operation, improved fuel economy potential and high load high torque capability over a wide range of applications. The key benefits of Mobil Delvac 1 Gear Oil 75W-90 include:Features Potential Benefits Exceptional thermal stability and resistance to high temperature oxidation Long gear and bearing life due to minimal deposits Long seal life Outstanding protection against low speed/high torque wear and high speed scoring Increased load-carrying capability. Helps to reduce maintenance costs and long equipment life Exceptional shear stability Helps to retain viscosity and film strength under severe operating conditions to prevent wear Enhanced friction reduction properties