Afgelopen woensdag is er door onze technisch specialist (DLE) Sven van der Kaden de technisch training Smeertechnische Specialisten gegeven aan de medewerkers van Peters Machineonderhoud uit Wijchen.

De gevolgde training Smeertechnische Specialisten is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die de smeertechnische kennis van hun medewerkers wil vergroten, om daarmee hun toegevoegde waarde naar hun eindklanten toe te vergroten.

Tijdens de training komen er verschillende onderwerpen aan bod die van belang zijn bij het onderhoud aan compressoren, hydraulische systemen, motoren of andere toepassingen waar olie en/of vetten gebruikt worden. De inhoud bevat naast basiskennis over de verschillende soorten smering, vooral veel praktische hands-on kennis, die de technici de volgende werkdag al toe kunnen gaan passen in hun dagelijkse werk én die als basis voor verbetertrajecten ingezet kunnen worden.

Voorbeelden van vragen die tijdens de training Smeertechnische Specialisten beantwoord zullen worden zijn: hoe bereken ik nasmeervolumes en intervallen bij lagers ? Hoe moet ik een olieanalyse lezen ? Kan ik met een synthetisch smeermiddel CO2 reductie genereren?

In totaal hebben 9 medewerkers van Peters Machineonderhoud met succes deelgenomen aan de training, zij hebben allemaal het certificaat Smeertechnisch Specialist gehaald!

Wilt ook u zich door meer kennis onderscheiden, om daarmee uw waarde voor uw klanten te verhogen? Neem contact op voor alle informatie.

Wij zeggen wel eens; een optimaal smeermiddel komt pas tot zijn recht, als het ook optimaal wordt toegepast.